sábado, 11 de marzo de 2017

Les preguntes sense contestar sobre l'11 M


Resultado de imagen de atentado 11 m

El temps transcorregut i una farsa de judici per mig no ha aconseguit que alguns seguim pensant que l'atemptat de l'11 M no està ni molt menys resolt. Un documental titulat Un nou Dreyfus, Jamal Zougam ¿boc expiatori de l'11-M? fa una exhaustiva diseccción del que va passar aquells dies i ens porta a la conclusió que tot ha estat una gran mentida. Menys els els 200 morts i els més de dos mil ferits que encara estan penant per la seva ocurrència d'haver pujat a un tren per anar a la feina.

Al llarg del documental d'hora i mitja, Martin desgrana el cas i les sospites que van conduir fins Jamal Zougam, un seguit de sospites que apunten que totes les pistes que van donar amb els ossos del marroquí a la presó procedeixen de fonts policials sense identificar o de testimonis de dubtosa veracitat, com el de les dues testimonis romaneses que es van desdir de les seves declaracions originals anys després de l'atemptat, per situar Zougam al mateix temps en dos trens diferents. Aquest testimoni, va valer l'ingrés a la presó i la condemna a 42.000 anys de presó per a Jamal Zougam, però per a les testimonis va significar el seu reconeixement com a víctimes de la massacre -que no ho tenien- i el consegüent accés a una indemnització.

En aquest vídeo Cyrille Martin confessa que la seva intenció és la de "reobrir el debat sobre l'11-M des d'un punt de vista d'esquerres". Martin vol així lluitar contra "el racisme i la islamofòbia" i part de la sospita que l'únic condemnat com a autor material de la massacre, Jamal Zougam és, en realitat, innocent.

El documental, molt minuciós, destaca tots els punts que en Llibertat Digital i esRadio Luis del Pino ha anat desgranant al llarg d'aquests anys, i en el diari El Mundo el ja mort Fernando Múgica en els seus Forats negres de l'11-M. La prova de la motxilla de Vallecas -que ell anomena "estranya borsa" - és la peça clau sobre la qual gira el cas, l'origen és difús i sense confirmar, ja que va aparèixer sense més.

Tretze anys després, el que sí sabem és que l'11-M va ser un atemptat fet per canviar la història d'Espanya i no només va aconseguir el seu propòsit, sinó que va revelar que sota la capa d'èxit d'aquest país llavors puixant s'amagava una societat feble i malalta, disposada a qualsevol renúncia per tal de garantir-se una tranquil·litat que, lamentablement, sol ser incompatible amb la responsabilitat i la llibertat.

En aquest dia i davant la indiferència de la classe política i la majoria dels mitjans de comunicació, només em queda recomanar-los que vegin aquest documental i després reflexionin si de veritat estem dins una societat que prefereix tapar-se els ulls davant allò que és evident, el interès oficial està fent tot el possible perquè s'oblidi. Recomano vegin aquest documental.

http://tv.libertaddigital.com/videos/2017-02-24/un-nuevo-dreyfus-jamal-zougam-chivo-expiatorio-del-11-m-6059965.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario