viernes, 17 de marzo de 2017

Recurs TS - Prevaricació per a Artur Mas

El ex presidente del Gobierno catalán, a las puertas del Tribunal Superior de Cataluña
L'expresident del Govern català, a les portes del Tribunal Superior de Catalunya

La Fiscalia Superior de Catalunya ha anunciat aquest divendres que recorrerà davant del Tribunal Suprem (TS) la pena de dos anys d'inhabilitació a l'expresident català Artur Mas per la consulta del 9N, perquè a més del delicte de desobediència sigui condemnat per un altre de prevaricació administrativa .

La sala creu que està justificat imposar la pena més elevada a Mas per desobediència, atès que va ser "màxima la tensió" al fet que va sotmetre "valors constitucionals tan essencials d'un Estat democràtic i de dret com l'equilibri entre poders i la submissió de tots al imperi de la llei ".

Per al TSJC, Mas i les exconselleras Joana Ortega i Irene Rigau "van alterar en termes inacceptables el normal funcionament de l'Estat de Dret" quan van ignorar i "van imposar la seva voluntat" sobre l'ordre del Constitucional, amb la "determinació ferma de contravenir" la providència que suspenia la consulta del 9N i dur a terme la votació "fins a l'esgotament".

La Fiscalia, que va instar la condemna dels tres polítics tant per prevaricació com per desobediència al Tribunal Constitucional, aconseguint la condemna només per aquest segon delicte, s'ha vist obligada a impugnar 'a cegues' la decisió del Tribunal català ja que el termini per anunciar el recurs de cassació acaba el dilluns però encara no es coneix el sentit de la sentència que la Sala Penal del Suprem ha de dictar sobre el diputat Francesc Homs.


Francesc Homs

Homs, probablement condemnat pel TC.

En l'alt tribunal hi ha unanimitat per condemnar Homs per desobediència al Tribunal Constitucional donada la seva acreditada intervenció perquè se celebrés la consulta sobiranista malgrat haver estat suspesa pel TC, però alguns magistrats alberguen dubtes sobre la concurrència del delicte de prevaricació administrativa.

La Fiscalia acusa Homs de tots dos delictes i ha demanat per a ell 9 anys d'inhabilitació especial per exercir càrrecs públics. Però si el Suprem finalment no acull l'acusació de prevaricació, el Ministeri Públic assumeix que es veuria obligat a desistir del recurs de cassació anunciat avui contra la sentència del TSJC contra Mas, Ortega i Rigau, recurs l'únic objecte és que siguin també condemnats per prevaricació.

Les defenses de Mas, Ortega i Rigau que van anunciar dilluns passat que recorreran la condemna per desobediència, encara no ho han formalitzat davant el Suprem, encara que disposen de termini fins dimarts que ve.1 comentario:

  1. Que busca un préstec? Per reiniciar les seves activitats per a la realització d'un projecte, per comprar un apartament, però per desgràcia, el banc li demana a les condicions que són incapaços de omplir-se. Ara més preocupació per a vostè, servei de finançament privat ha salvat la vida amb un préstec de 35.000 euros per reactivar el meu projecte. La meva alegria és tan gran, per què comparteixo aquest missatge i si realment estar en necessitat, no dubteu a enviar la seva sol·licitud a través de l'adreça de correu electrònic per obtenir més comprensió per tal de tenir la solució als seus problemes com jo .
    Correu electrònic: damienteveu@gmail.com

    ResponderEliminar