miércoles, 1 de marzo de 2017

Arrenca el judici del "cas Palau"

Fèlix Millet, arribant a la Ciutat de la Justícia

Convergència arriba al judici del "cas Palau" en el moment mes feble de la seva existència ia punt de la seva desaparició després de tenir embargades les seves seus i haver hagut de canviar de nom del partit per tal d'eludir les contínues accions judicials derivades bàsicament pel desviament del 3%, o més, a butxaques dels seus dirigents.

S'està qüestionant cap a on els vol portar amb un "proces" conduït pel partit que ha estat saquejat Catalunya, durant més de 38 anys a força mossegades a empreses i particulars i el seu afany per desfigurar la realitat. Encara no han estat sentenciats pels respectius tribunals els capitostos actuals Artur Mas, Homs, Ridau i Munté pel referèndum del 9N.

El cas Palau ha resultat ser després de vuit anys d'investigació, un més dels procediments utilitzats per aquesta colla de delinqüents comandats pel gran padrí, Jordi Pujol, per buidar les arques públiques per a l'enriquiment personal en mes de 3.000 milions, cosa que encara s'està investigant i en els últims temps a il·lusionar la població amb una utopia que ara es demostra irrealitzable.

El macrojudici comença aquest dimecres i es prolongarà fins a finals de juny, amb 38 parts processals pautades en 55 sessions, i desfilaran més d'un centenar de testimonis. Aquest matí s'inicia amb les qüestions prèvies, i els esperats interrogatoris a Millet i Montull començaran el dimecres de la setmana que ve. Tots dos afronten penes de fins a 27 anys de presó. Montull proposa un pacte a la Fiscalia per inculpar CDC en el cas Palau

Felix Millet ja s'ha declarat culpable anteriorment, encara que nega que els diners rebuts hagi servit per finançar a Convergència tot i que diverses empreses ja ho han corroborat. Jordi Montull, que igual que Millet ha negat sempre qualsevol relació de CDC amb el presumpte pagament de comissions a través del Palau, busca amb aquest pacte atenuar una eventual condemna a presó de la seva filla, que no és previsible que arribi a gaudir dels beneficis penitenciaris dels que el seu pare i el mateix Millet podrien ser mereixedors per la seva edat i el seu precari estat de salut.

Segons han revelat fonts pròximes a les negociacions, en marxa des de fa dies, la defensa de Jordi Montull i de la seva filla Gemma, exdirectora financera del Palau, ha ofert aquest acord a la Fiscalia que, a canvi de la confessió, podria acabar rebaixant el seu petició de pena a les conclusions definitives del judici, que s'inicia demà amb el tràmit de qüestions prèvies.

D'tancar-se l'acord, el fiscal podria rebaixar fins als tres anys de presó -dos d'ells substituïbles per multa- la seva petició de condemna de Gemma Montull mitjançant l'aplicació de circumstàncies atenuants, previsiblement una d'elles la de confessió.

L'objectiu de la defensa dels Montull seria implicar en aquest possible pacte a la resta d'acusacions particulars i populars, per assegurar així que el tribunal no pugui imposar a l'exdirectora financera una pena superior a l'acordada.

L'espoli del Palau de la Música, xifrat en més de 30 milions d'euros, senti a partir de demà a la banqueta als exresponsables de l'entitat, així com l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, que afronta set anys i mig de presó pel seu paper de mediador en el suposat pagament de comissions de la constructora Ferrovial a la formació a canvi de l'adjudicació d'obres públiques durant els governs de Jordi Pujol.

 Montull y su hija, llegando a la Ciutat de la Justícia

No hay comentarios:

Publicar un comentario