miércoles, 8 de marzo de 2017

Felix Millet - "Convergència es portava el 2,5%, Montull un 0,5% i jo l'1%."

Fèlix Millet, durante su declaración en el juzgado
Fèlix Millet, durant la seva declaració al jutjat

L'expresident del Palau de la Música Catalana, ha cantat de pla. Abans que arribés a declarar Montull pel cas Palau, ha estat el seu cap Millet qui s'ha anticipat i ha cantat la gallina sobre el finançament de Convergència a través del Palau de la Música.

L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, en la seva declaració davant el fiscal, ha denunciat que Ferrovial "cap a donacions a Convergència a canvi d'obra pública". Millet també ha reconegut que va usar diners de la institució per pagar obres a casa seva, a sufragar els casaments de les seves filles o fer viatges. "Jo cobrava de molts llocs", ha resumit, davant la qual cosa el fiscal ha ironitzat que "ja m'he adonat".

Millet ha relatat que "Ferrovial feia donacions a Convergència a canvi d'obra pública". "Hi havia donacions en efectiu al tresorer de Convergència. Primer a Carlos Torrent, que va morir, i després a Daniel Osàcar. CDC sabia que Ferrovial dabha aquests diners a canvi que se li assignés obra pública ", ha explicat.

Ha afegit que "no conec si hi havia altres càrrecs de CDC que ho sabien, suposo que sí, però això és una opinió meva". Igualment ha dit que "no vaig tenir reunions amb Jaume Camps" i ha detallat que "sobre les quantitats es posaven d'acord Convergència i Ferrovial. El 2,5% per a Convergència, el 0,5% per Montull i l'1% per a mi ".

Millet ha recordat també que "els diners que la Fundació Trias Fargas rebia del Palau provenien de les comissions per obra pública". En aquest sentit, ha confirmat que "el Daniel que figura en els meus anotacions és el tresorer de CDC, Daniel Osàcar".

"Montull era la meva mà dreta", ha estat la primera sentència de Millet, que ha afegit que "Jordi Montull, Gemma Montull i jo ens benficiamos de fons de la Fundació per a obres en els nostres domicilis particulars. Va ser un error, em vaig equivocar i ho lamento ". "No recordo si les empreses que feien obres a casa meva eren proveïdores del Palau. Això ho portava Montull ", ha afegit.

També ha reconegut que "ens assignem uns bons anuals, va ser un altre error. No recordo si l'incentiu era de 800.000 euros anuals per a mi i de 200.000 per a Montull ". "Intentar donar cobertura legal als diners extra que cobràvem cada any també va ser un error", ha admès.

"Es van pagar els casaments de les nostres filles amb fons del Palau. Em vaig equivocar però teníem motius. Havíem refet al Palau però necessitàvem publicitat. La meva filla Clara no volia fer-ho al Palau, però em van dir que convenia fer-ho allà perquè la gent sabés que podíem fer casaments ", ha explicat. Igualment ha recordat que "es van pagar viatges amb fons del Palau, em vaig equivocar absolutament. El senyor Montull ho feia amb una agència de viatges ".

Millet també ha assegurat que "jo no tenia cap llibre ni apuntava res. No entrava en aquest tipus de detalls. Jo cobrava de molts llocs ". En aquest sentit ha afirmat no tenir "ni idea on estan els 9,5 milions". "Els diners que la Fundació Trias Fargas rebia del Palau provenien de les comissions d'obra pública".

"Ferrovial pagava a canvi d'obra pública"


Ferrovial feia donacions perquè els diners fora a Convergèencia a canvi d'obra pública que donava Convergència. No ho vaig dir en la meva confessió però aquesta és la veritat ", ha confessat l'expresident del Palau, Fèlix Millet, en el judici pel 'cas Palau' qui ha expressat que la 'mossegada' era del 4%, un 2,5 % per al partit i la resta per a Jordi Montull i ell.

Millet ha expressat que aquests pagaments van ser durant "molts anys" encara que no recorda quan va començar i per moltes adjudicacions. També ha relatat que al principi lliurava diners en persona al llavors tresorer de CDC Carles Torrent i que quan aquest va morir va ser Montull el que es va encarregar dels contactes amb el seu successor Daniel Osàcar, també processat. Millet ha dit que va parlar d'aquestes mossegades amb el propietari de la constructora i que la quantitat les pactaven entre Ferrovial i CDC.

Millet ja havia reconegut en instrucció i aquest mateix matí davant el fiscal el desviament de diners per fer obres a casa seva i despeses privades com el casament de les seves filles, compres o viatges. Millet ha reconegut en diverses ocasions que va cometre "un error brutal" i assegura que està molt penedit pel que va posar a disposició del jutjat tot el seu patrimoni poc després d'iniciar la investigació el 2009

Acostades, a Puigdemont: "Avui no toca acompanyar els membres del seu partit als tribunals?"

La confessió davant del jutge de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, confirmant que Ferrovial va fer donacions a CDC a canvi d'obra pública, ha coincidit en el temps amb la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la cambra catalana i això s'ha notat a la cara de preocupació d'alguns membres de l'executiu separatista que no s'han separat del seu telèfon mòbil durant tot el ple.

Han estat la CUP i Ciutadans els més durs en la seva interpel·lació al dirigent separatista per aquest assumpte.

La primera a prendre la paraula ha estat la portaveu del grup antisistema, Anna Gabriel que ha criticat al president català que hi hagi diversos diputats del seu partit assenyalats per la sospita de corrupció. "No volem que es flirtegi amb cap persona que tingui qualsevol relació amb la corrupció" ha dit en to amenaçador la diputada radical de qui depèn, i Puigdemont és conscient, l'estabilitat de la legislatura catalana. Anna Gabriel ha menyspreat la utilització de la "presumpció d'innocència com una pantalla de protecció" i li ha demanat al president català que "ningú intenti blanquejar la corrupció amb el procés independentista".

Puigdemont, acorralat, ha dit que els dos compromisos que té el seu Govern són els de no tenir casos de corrupció política, "que no els tenim" ha afirmat contundent el president català afegint, a més, que estan treballant en "mecanismes per impedir que la corrupció arreli més a casa nostra ". Puigdemont ha reclamat als seus socis parlamentari que no apliquin la "sospita permanent" per acusar-los abans que es judicialitze un cas.

Per la seva banda, la líder de l'oposició a Catalunya i presidenta de Ciutadans al Parlament català, Inés Acostades, ha estat molt més directa en el seu torn de paraula detenint concretament en el judici pel cas Palau i en la declaració de l'expresident de la entitat que s'estava produint just en aquest moment. Acostades ha retret a Puigdemont que Millet no se li hagi acompanyat fins a les portes del jutjat com sí es va fer durant el judici pel 9-N amb l'expresident Artur Mas i els seus dos conselleres i amb el diputat convergent Francesc Homs al TS. "Avui no els hem vist en els tribunals, potser no els agafava de pas ..." els ha dit Acostades alhora que mostrava dues imatges en què comparava els dos casos.

"Fixeu-vos, quan els que van a declarar són els Bárcenas de Convergència a vostès no se'ls veu fent manifestacions a la porta. Avui no toca acompanyar els membres de la cúpula del seu partit als tribunals?". Pregunta demolidora de la líder de Ciutadans que l'expresident català ha evitat respondre fent equilibrismes per saltar al seu compromís "legal i legítim" de celebrar el referèndum sobre la independència amb o sense consentiment de l'Estat. Responia a una anterior pregunta de la líder de l'oposició que també li ha retret que el seu únic projecte és el de repetir el 9-N.

PPC, PSC i Ciutadans demanen que comparegui Mas

El PPC, PSC i Ciutadans s'han unit per exigir la compareixença immediata de l'expresident Artur Mas per ser el màxim responsable de CDC durant els anys investigats pel cas Palau. Ciutadans ja ha registrat la proposició a la Mesa del Parlament. Donada la cruesa de les confessions i la rotunditat de les proves exhibides, Artur Mas ha anunciat una compareixença quan hagin acabat de declarar els principals encausats pel cas Palau. Amb les respostes de Gemma Montull al seu advocat, en les quals molt emocionada va insistir que "jo no era ningú, cobrava el mateix que les secretàries de Millet i del meu pare, entre seixanta i setanta mil euros a l'any" i "no em he portat ni un duro del Palau ", va acabar la sessió que es reprendrà aquest dijous amb l'interrogatori a Jordi Montull.

No hay comentarios:

Publicar un comentario