martes, 14 de marzo de 2017

El Parlament dóna el primer pas per desconnectar d'Espanya en un parell d'hores

Resultado de imagen de forcadell

Junts pel Sí i la CUP responen a la sentència del TSJC amb la creació de la ponència que alterarà el reglament de la cambra regional.

Amb una velocitat inusual en l'àmbit parlamentari, la Mesa de la cambra autonòmica catalana ha aprovat la creació de la ponència conjunta per alterar el reglament i permetre l'aprovació sense debat i pel procediment d'urgència de les normes per a la desconnexió automàtica de la resta de Espanya. Quatre dels set components de la Mesa, els de Junts pel Sí, han votat a favor de la creació d'aquesta ponència mentre que s'han oposat els altres tres partits representats en l'òrgan de govern del parlament, Ciutadans, Catalunya Sí que és Pot (la versió autonòmica de Podem) i el PSC.

Ciutadans, PP i PSC han anunciat que no participaran en la ponència, cosa que Junts pel Sí (convergents i republicans) i la CUP han encaixat amb indiferència. L'absència d'aquests grups resta formalitat i el caràcter de "conjunt" a la ponència, però facilitarà la celeritat dels canvis en el reglament que permetran a cuperos, convergents i republicans alterar al seu antull el reglament parlamentari per colar en el ple de la seva conveniència i sense previ avís les tres lleis de desconnexió, relatives a la Hisenda pròpia, la Seguretat Social catalana i la llei de transitorietat jurídica.

Aquestes normatives podran ser aprovades després d'una succinta lectura i sense debat en qüestió d'un parell d'hores i facultaran al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per convocar el referèndum que ha promès, al costat del vicepresident autonòmic i líder d'ERC Oriol Junqueras, per finals d'estiu o principis de tardor. La intenció del govern regional és la nova consulta se celebri com a molt tard en la segona quinzena de setembre.

La modificació del reglament suposa, segons l'oposició, el cop de gràcia a la legitimitat del Parlament. Per contra, el bloc separatista pretén que amb el canvi el Tribunal Constitucional tindrà serioses dificultats per suspendre unes lleis que Junts pel Sí i la CUP guarden amb pany i clau a l'efecte de dificultar i retardar el previsible recurs del Govern i dels partits de l'oposició . A més, consideren que és una de les primeres respostes al controvertit i lleu veredicte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Rigau s'encoratja

En un ambient d'insubmissió institucional, la CUP, Junts pel Sí i el diputat de Catalunya Sí que és Pot, Josep Nuet, (que es va queixar amargament dies enrere per haver estat exclòs de les advertències del TC sobre la inconstitucionalitat dels actes de la taula), han acompanyat a la diputada Irene Rigau, exconsellera d'Ensenyament i condemnada a un any i sis mesos d'inhabilitació en la sentència sobre el 9-N del TSJC, que ha rebut de mans d'un secretari judicial la notificació de la resolució. L'exconsellera ha signat la notificació en una sala de la cambra autonòmica "decorada" amb una de les urnes utilitzades durant el referèndum del 9-N.


Rigau signant la notificació | Europa Press

Rigau ha aprofitat la circumstància per advertir que "hem recorregut molt camí i aquesta sentència no és una pedra sinó una empenta". L'actual diputada ha estat notícia també per la publicació a El Periódico de Catalunya d'una informació sobre el desviament de 81 milions d'euros de la Generalitat destinats a llars d'infants i que van anar a parar a l'escola concertada. La seva resposta ha estat summament il·lustrativa: "El que vam fer no va ser desviar, sinó administrar de manera diferent". Tals paraules resumeixen a la perfecció el biaix "democràtic" de Convergència.

1 comentario:

  1. Que busca un préstec? Per reiniciar les seves activitats per a la realització d'un projecte, per comprar un apartament, però per desgràcia, el banc li demana a les condicions que són incapaços de omplir-se. Ara més preocupació per a vostè, servei de finançament privat ha salvat la vida amb un préstec de 35.000 euros per reactivar el meu projecte. La meva alegria és tan gran, per què comparteixo aquest missatge i si realment estar en necessitat, no dubteu a enviar la seva sol·licitud a través de l'adreça de correu electrònic per obtenir més comprensió per tal de tenir la solució als seus problemes com jo .
    Correu electrònic: damienteveu@gmail.com

    ResponderEliminar