domingo, 26 de marzo de 2017

Retorn al futur - Unes primàries amb magnificència


Susana Díaz ha acabat der esfullar la margarida i ha decidit presentar-se amb magnificència a Madrid davant dels altres dos candidats Pedro Sanchez i Patxi López a la lluita per la Secretaria General del partit socialista.Siete mil persones van assistir al moment en viu. Altres 2.000 van haver de seguir-lo en un pavelló pròxim.

Amb Susana Díaz torna el veritable PSOE, van repetir tots i va començar la seva intervenció la candidata. Tornar al futur és la fórmula de l'èxit. El futur que ofereix Susana Díaz passa pel passat que representen els governs dels «dos millors presidents que ha tingut aquest país», Felipe González i, especialment, un José Luis Rodríguez Zapatero a qui després d'anys de deixadesa i indolència es recorda i saluda amb nostàlgia. La posada de llarg de la seva candidatura a la Secretaria General del PSOE, que ha estat un cant a les essències. S'ha reclamat dona, «de la casta lampistes», a la qual no renunciarà, i ha plantat cara a Pedro Sánchez per afirmar que ell és el candidat de la militància: «no ho vaig a tolerar».

Felipe González, Alfonso Guerra, José Luis Rodríguez Zapatero, Alfredo Pérez Rubalcaba ... Més d'una desena d'ex ministres, els barons Emiliano García-Page, Javier Lambán, Guillermo Fernández Vara, Ximo Puig, més històrics: Ramón Jauregui, Pepe Blanco ... Carme Chacón han acompanyat a Susana Diaz en una presentació que mes aviat sembla el final de campanya electoral per la presidència del país. Els que van ser enemics avui es reuneixen per fer a Susana Díaz. "On hi va haver desunió, Susana (Díaz) porta unió", van repetir els seus. L'apoteosi: la andalusa de la mà de Felipe González i Alfonso Guerra en una foto de reconciliació que va ser molt buscada i ha costat treball i moltes trucades.


La seva meta és "Recuperar el PSOE de sempre" La candidata a la secretaria general demana al partit que es conjuri per tornar a les victòries i adverteix que no "lliurar" les sigles socialistes a ningú, després d'alertar contra els populismes

Aquí va enumerar els seus principis irrenunciables, com si fossin els manaments. "No renunciaré a sentir-me orgullosa dels meus orígens, sóc andalusa i el va portar a gala". "No renunciaré a la meva condició, vinc d'una família molt humil, obrera, molt obrera, i m'han donat tot a la vida". "No vaig a renunciar a viure com penso i a pensar com viu. Sóc de la casta lampistes i viu a la mateixa casa. És un orgull i ho vaig a dur a gala sempre". "Tampoc vaig a renunciar a la meva passió pel PSOE, sóc cent per cent, però no sento ni sentiré mai que el PSOE em pertanyi cent per cent. És de tots, és la nostra casa".

"Volem tornar a ser el que vam ser, homes i dones que aixequem aquest país i que li vam donar els millors anys. A guanyar, per Espanya, a per això, a guanyar!", Així va acabar un discurs de 55 minuts. I així va començar: "Som el PSOE, el de sempre, el d'ara, el del passat i el del futur". El proclamar Susana Díaz poc abans d'anunciar la seva candidatura mentre milers de socialistes corejaven el seu nom. I, per fi: "Tinc l'orgull, l'honor, d'anunciar la meva candidatura a la secretaria general del PSOE".

La candidata a la secretaria general va reclamar "unes primàries netes" i va demanar que "no es converteixin en una cursa d'afalacs ni en una cursa de màrqueting". Es va proposar recuperar "la fraternitat" i va animar a parlar bé de tots els companys. A diferència del que havia passat un dia abans a la conferència política de la gestora del PSOE, on es van succeir els atacs, directes i indirectes, a Pedro Sánchez, Susana Díaz va eludir referir-se al seu principal adversari. "Vull que siguem feliços i que hi hagi il·lusió en aquesta campanya", ha demanat.

Serà un repte molt difícil on el PSOE es juga la seva existència, davant adversaris de la talla d'Podem que aspiren a prendre l'esquerra d'aquest país i qui diu tenir a les mans el vot dels militants del partit, Pedro Sánchez que li porta dos mesos d'avantatge a la campaña.que el porta dos mesos d'avantatge en la campanya.

En realitat alli van ser tots els que tenen, nòmina, càrrec, o ganga que perdre gràcies al partit, espantats per les circumstàncies amb Pedro Sánchez renunciant a l'aparell i veient a la llunyania a Pablo Iglesias fregant-la mans, a l'espera del que finalment pugui recollir del conflicte intern, guanyi un o altre dels candidats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario