sábado, 4 de marzo de 2017

La Generalitat incompleix les lleis, incloses les seves

Neus Munté, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont una reunió del 'consell executiu' de la Generalitat

Que a Catalunya no es compleix la llei és una cosa ja que s'ha donat per sabut des de fa temps. Ahi estan les sentències del Suprem i Constitucional que la Generalitat es passa per l'arc del Triomf. Però que la Generalitat pretén incomplir les seves pròpies lleis ja és una novetat. En el seu afany de portar a terme el referèndum il·legal han decidit anar a per totes perquè es finalment puguin fer-ho.

La presidenta del Parlament Carme Forcadell pretén aprovar la desconnexió de Catalunya amb Espanya sense debatre-ho prèviament al Parlament, així estan preparant una modificació del reglament de la cambra que pot permetre'ls aprovar qualsevol llei que pugui generar alguna discrepància, sense dur-les a ple i sense que l'oposició arribi a assabentar-se, avançant a les proximes dates, el referèndum anunciat per setembre.

Fa uns dies la Generalitat va sotmetre al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) els seus pressupostos per 2017 i el CGE) veu contrari a la Constitució ia l'Estatut d'autonomia la disposició dels Pressupostos de la Generalitat per 2017 dedicada al referèndum independentista, una decisió presa de manera unànime segons consta en el dictamen registrat al Parlament català.

L'òrgan considera inconstitucional que aparegui la votació encara que avala els 5,8 milions destinats a processos electorals per a 2017 i li ha indicat que entén que hauria de retirar aquelles partides destinades a finançar un nou referèndum i la declaració d'independència ja que són il·legals. "La Generalitat no pot preveure, ni que sigui en forma condicional o potencial, disposicions normatives en relació amb competències o facultats que no li són pròpies", afegeix el dictamen. Ara, el Govern haurà de decidir si modifica el projecte de Pressupostos, encara que els dictàmens d'aquest òrgan independent de la Generalitat no són d'obligat compliment.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha preferit valorar només un dels aspectes del dictamen del CGE i oblidar l'altre. El Govern convocarà el referèndum perquè "la partida econòmica amb els diners reservat per fer un referèndum està perfectament avalada". "També hi ha bones notícies avui", ha dit en el seu discurs de cloenda de l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per subratllar la seva particular lectura el pronunciament de l'òrgan consultiu.

La portaveu de la Generalitat, la consellera Neus Munté, ja ha dit res més conèixer la notícia que el Govern seguirà endavant amb el "mandat" ciutadà de celebrar el referèndum al setembre ja que aquest dictamen no és vinculant. Però aquesta decisió no deixarà de ser ilegal.Con les lleis d'Espanya i l'Estatut de Catalunya.

No és estrany que el ministrin de afairs exteriors Raul Romeva ha dit que els catalans votaran hagi o no acord amb el govern de la nació i davant la pregunta d'Alexander Smit si estaria disposat a entrar a la presó ha contestat estar preparat per a qualsevol cosa. Cal veure amb quina naturalitat es maneja el d'anar a la presó en la política catalana amb el dels judicis pel 3%.

No hay comentarios:

Publicar un comentario