viernes, 21 de octubre de 2016

Ada Colau i el seu car turneè per les AmèriquesL'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau (c), visita la seu de la Conferència Hàbitat III de l'ONU a Quito. (EFE)

L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, va viatjar la setmana passada a Bogotà i Quito amb una delegació de 17 alts càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona, ​​entre regidors i tècnics. La gira americana de l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau està integrada per un humil seguici ... de només 22 persones. El viatge a Colòmbia i Equador s'ha dut a terme per representar la capital catalana en dues cimeres mundials sobre municipalisme. Les 22 persones que han viatjat a Amèrica Llatina acompanyant Colau ho han fet a càrrec de les arques municipals. El viatge de Colau està sent un èxit. Fins i tot s'ha reunit amb el president de l'Equador, Rafael Correa.

Entre els acompanyants d'Ada Colau, es troben alts càrrecs polítics de l'ajuntament vinculat a BCEnComú, entre d'altres els tinents d'alcalde Gerardo Pisarello i Janet Sanz i la regidora Laura Pérez. L'objectiu ha estat acudir a la Trobada de ciutats i governs locals de Bogotà i a la Conferència de Nacions Unides sobre Habitatge de Quito.

Però han assistit molts més: el cap de gabinet Roger Clot; el director de Model Urbà, Ton Salvadó; el director del Gabinet Tècnic i Estratègic d'Alcaldia, Aitor Hernández Carr; la cap de gabinet adjunt al primer tinent d'alcalde, Mar Jimenez, la subdirectora de Relacions Internacionals de l'ajuntament, Mònica Batlle; l'assessora tècnica de Relacions Internacionals, Montserrat García; el coordinador de premsa, Francesc Santiago; el director de la Casa Amèrica de Barcelona, ​​Antoni Traveria; l'oficial de Seguretat, Carles Aragó, i l'arquitecte Anton Maria Salvadó. També han assistit alts càrrecs de l'àrea metropolitana, com el cap de Relacions Internacionals, el Xavier Tiana; el director de Cooperació Internacional, Oriol Illa, i el adjunt a la gerència, Eduard Saurina.

Com l'equip era escàs, Colau encara es va fer acompanyar per sis persones més, entre elles, el sociòleg especialista en migracions Jordi Pascual; el director de l'associació Metròpolis, Antoni de la Varga, o el director de serveis de Solidaritat i Cooperació de l'ajuntament, Felip Roca.

Un acompanyament de 22 membres sembla molt si es compara amb el que ha portat Manuela Carmena a la mateixa cimera, ja que l'alcaldessa de Madrid només va estar acompanyada per dues persones: el seu cap de gabinet, Felip Llamas, i la cap de Serveis Institucionals, Ainoa Careaga. Donat el nombrós seguici de l'alcaldessa i la varietat de competències dels diferents integrants de la comitiva és imperatiu preguntar a l'Ajuntament de Barcelona si era necessari preparar un costós viatge de més d'una setmana i si realment era necessària l'assistència de totes les persones enumerades o simplement alguns es van apuntar per prendre .unas cares vacances a costa dels contribuents.

 Ciutadans ha interposat una pregunta davant el ple municipal pel nombre d'acompanyants d'Ada Colau i el cost del viatge. En tot cas, l'estalvi tampoc va ser la prioritat: Colau va volar a 'business class', segons expliquen fonts properes a l'ajuntament.

Colau viajó a América Latina con 17 personas

No hay comentarios:

Publicar un comentario