domingo, 23 de octubre de 2016

¿Envoltar el Congrés & Envair el Congrés?


Les notícies de Veneçuela i la coincidència dels plans dels podemitas per al dia de la investidura de Rajoy m'han donat la clau de les intencions de Pablo Iglesias per fer-se amb el poder. la dictadura chavista ha donat un nou pas: llançar a les seves forces de xoc -també anomenats col·lectius- a assaltar la seu del Poder Executiu per interrompre una sessió centrada en el procés revocatori que Maduro vol impedir per tots els mitjans, conscient que la seva situació entre els veneçolans -fins i tot chavistas- està cada vegada més deteriorada.

Aquest diumenge, mentre parlava el primer vicepresident del Legislatiu, l'opositor Enrique Márquez, un caterva d'individus vestits de color vermell, al crit de "El poble unit mai serà vençut", van aconseguir burlar la seguretat del Parlament -integrada també per membres de les forces Armades- i arribar fins on estaven reunits els legisladors. Ja dins el lloc, els chavistes van començar a carregar contra els opositors i a enfrontar-se amb membres de la seguretat.

El règim chavista que sembla haver perdut el control total del país i ara només actua per mitjà de decisions que violen les regles democràtiques -com la de dijous passat de paralitzar el procés revocatori o mitjançant la violència. En els últims anys, aquesta es va traduir en insults per part de Nicolás Maduro i després en agressions físiques als carrers de Veneçuela.

Aqui a Espanya, l'esquerra radical enfurismats després de la decisió del Comitè Federal del PSOE de abstenir-en la segona votació d'investidura i acabar amb el bloqueig institucional, han cridat a participar en la concentració 'Envolta la investidura', promoguda per la mateixa plataforma que va posar en marxa les manifestacions il·legals de "envolta al Congrés" en 2012, durant la sessió plenària en què Rajoy sortirà reelegit president. Aquesta concentració tindrà el suport de Podem.

La portaveu adjunta del grup parlamentari, Irene Montero ja va explicar divendres passat que la seva formació no ha promogut la cita, però va reconèixer que Podem està "orgullós" de la convocatòria "perquè implica que la democràcia funciona" i no ha descartat que els membres del partit vagin a participar-hi, complint la consigna del líder de "guanyar presència al carrer" i fer una legislatura bronca per ser la "veritable" oposició al PP. Caldria indicar-los que participar en aquesta aldarull i altres és incompatible amb la seva presència al Congrés a costa de tots els espanyols.

Les notícies de Veneçuela i els plans dels podemitas podrien coincidir em el que pugui passar el dia de la investidura de Rajoy Els radicals han donat la clau del pla B de Pablo Iglesias i els seus confluències per fer-se amb el poder mitjançant la violència tota vegada poder que no va aconseguir, mitjançant el seu cavall de Troia, Pedro Sánchez Castejón.

Davant el seu anunci de "envoltar el Congrés" s'haurien de prendre mesures extraordinàries de seguretat, per a aquests intents il·legals de tallar una investidura legitima de Mariano Rajoy, que ja ha estat qualificada per part d'aquests emuladors de Maduro, com un "Cop d'Estat"

No hay comentarios:

Publicar un comentario