martes, 18 de octubre de 2016

El gran xivato, imputat

Resultado de imagen de santiago espot maria lapiedra

El esperpèntic empresari Santiago Espot, organitzador de les xiulades a l'himne nacional a la final de Copa de l'any passat, disputada el 30 maig 2015 entre l'Athletic Club de Bilbao i el Barcelona al Camp Nou i habitual delator dels comerços que no retolin en català, haurà d'acudir a declarar a l'Audiència Nacional ha citat a declarar com investigat.

Espot ha estat citat a declarar el pròxim dia 7 de novembre al jutjat central d'instrucció número 4 després que l'Audiència Nacional reobrís la causa l'abril passat per la xiulada a l'himne. Abans, el jutge Fernando Andreu havia arxivat la causa en no apreciar delictes. La Sala Penal va acceptar així el recurs de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que considera que els fets poden constituir els delictes d'injúries al Rei i als símbols o emblemes d'Espanya.

Va ser l'organitzador les xiulades a l'himne en les finals de la Copa del Rei de 2009 i 2012, i aquest dilluns va ser multat de nou amb 90.000 euros per 'reincidir' aquest any. Ja ha dit que no pensa pagar-les. Aquest empresari que ha fracassat en tots els seus projectes polítics i encadena fins a quatre empreses amb problemes fiscals, el 2010 va arribar a denunciar de manera anònima a 3.000 comerços catalans per retolar en castellà

Encara que mai va aconseguir traslladar aquest 'soroll' a la política. Promotor en els anys noranta de campanyes fracassades com el boicot a Hisenda dels comerços catalans o el reconeixement internacional de les seleccions esportives, el 1999 es va presentar a les eleccions al Parlament com a candidat per Tarragona del Partit Espinaltià, "una mena de pseudosecta que defensava la independència de Catalunya a través de la 'psicoestètica', una ciència que estudiava l'home a través dels artefactes que necessita per sobreviure ") i els seus resultats van ser nefastos. Va collir 122 vots a la seva província i la seva formació es va quedar en 799 vots en tota la comunitat autònoma.
Resultat d'imatge de santiago espot Maria Lapiedra

Tres anys enrere, Maria Lapiedra, actriu porno, intervenia en la penúltima precampanya autonòmica i, ballat un videoclip, muntava una 'llista' del folklore independentista: "En la meva Catalunya ideal, Artur Mas seria el president de la República; Joan Laporta, del Govern; Santiago Espot, del Parlament, i Karmele Marchante, de l'Senat ". El 'número tres' d'aquell curiós somni, Espot (Pobla de Segur, 1963), multat aquest dilluns amb 90.000 euros per organitzar la xiulada a l'himne espanyol a l'última final de Copa del Rei, agraïa el 'nomenament' i, encoratjat, en una tertúlia del local Canal Català, declarava: «Molts catalans pateixen la síndrome d'Estocolm amb Espanya. Han de deixar de ser esclaus ».

El seu ascendent en el sobiranisme radical, tan marginal com excèntric, ja era llavors indubtable; amb el futbol com a trampolí havia aconseguit fer-se un buit en els mitjans separatistes. El 2009 i 2012, fundador i president de Catalunya Acció, va aprofitar les finals entre Barcelona i Athletic a Mestalla i al Calderón per repartir per les grades 10.000 xiulets en cada partit i, després d'això, va saber proclamar-víctima. En ambdues ocasions, la fundació Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) va presentar davant l'Audiència Nacional una querella criminal contra ell i, tot i que aquestes mai van prosperar, Espot es va ajudar dels seus corresponents processos judicials per denunciar una persecució del Govern i formar el seu personatge.

Fins arribar a límits còmics ... fins i tot per la seva imaginació. En una ocasió, per exemple, un cotxe el va envestir a Barcelona mentre anava en bicicleta i el portal 'e-Notícies' publicava: "Preguntat sobre si va ser el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), s'ha rigut i ha contestat:" no ho sé, no tinc el nom de la persona ' ". Columnista en mitjans com El Punt Avui o Nació Digital, en aquells anys es declarava orgullós "delator". També recolzat en la seva modesta organització, el 2010 va assegurar haver denunciat de forma anònima a 3.000 comerços catalans per usar el castellà en els seus rètols i aparadors. "Ho hem fet perquè respectin el català", va afirmar vanitós davant l'enrenou mediàtic ...

Fracassat en la política i els negocis

El 2011, va unir Catalunya Acció a Solidaritat Catalana per la Independència (SI), va guanyar les primàries del nou partit per ser l'alcaldable per Barcelona, ​​però la seva decisió de presentar-se en solitari va provocar la marxa de l'únic actiu de l'entitat, Joan Laporta, i el va portar al seu segon desastre a les urnes. Només va aconseguir 6.802 suports, un 1,12% del total, i la coalició, que havia aconseguit quatre diputats autonòmics amb prou feines uns mesos enrere, va acabar desapareixent en la pràctica. Espot va tornar a centrar-se en les seves accions puntuals i en la seva ocupació com a "director de vendes per Europa i Sud-amèrica d'una companyia industrial nord-americana" que en múltiples ocasions ha estat posat en dubte.

Qüestionat pel nom de l'empresa sempre s'ha mostrat críptic, mentre el Registre Mercantil mostra una capacitat 'emprenedora' dubtosa. Des de 1993 ha obert i tancat fins a quatre negocis, USA Màrqueting, Catalunya Producte, Amsport i PROCAT Hoquei, segons va publicar 'El Confidencial' tots amb expedients fiscals i de la Seguretat Social. El seu últim moviment va ser donar d'alta el gener d'aquest mateix any l'empresa Xtend Europe, de la qual és únic accionista, i l'activitat tot just es defineix: "Construcció, manteniment, comerç a l'engròs i al detall, distribució comercial, importació i exportació, activitats immobiliàries, activitat professionals, indústries manufacturaras, etcètera ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario