jueves, 27 de octubre de 2016

Les revàlides i la qualitat de l'ensenyament *


En el mateix moment que Mariano Rajoy donava el seu discurs d'investidura advocant per un pacte de l'ensenyament entre tots els col·lectius educatius sindicats i plataformes d'esquerra es van manifestar als voltants del Congrés contra les revàlides reinstauradas per la Lomce, Estudiants, pares i sindicats docents recolzats per Podem, IU i el PSOE es van manifestar a les ciutats espanyoles com a preludi de les aldarulls al carrer que van produir-se a partir d'ara contra el Govern del PP, simplement pel fet d'haver guanyat les eleccions i haver desencallat la formació d'un nou govern.

Els seus missatges eren aquests ...

"Només podem derrotar-(Al PP) als carrers!"

"És un Govern feble que sabem que només podem derrotar-ho en els carrers, per això hem de ser més en la propera manifestació!", Arengava un simpatitzant del SE durant la marxa. I avisava: "Si el Govern no retira aquesta reforma ens tornarà a tenir als carrers".

"Davant seu Congrés buit de democràcia oposem nostres places plenes de lluita. No et quedis a casa. Fem front al cop de la màfia amb democràcia. Vam cridar no a la investidura il·legítima"

"La possibilitat d'un Govern alternatiu a l'actual Partit Popular -continua el text- ha provocat els moviments de les oligarquies que han actuat a Ferraz primer i al mateix Congrés dels Diputats després". "(...) És precisament en aquest moment, amb les contradiccions del règim a la vista, quan hem de sortir als carrers a manifestar el nostre rebuig a un nou robatori a la sobirania com a poble, a reclamar un procés constituent que doni fi al sistema sortit de la mal anomenada Transició ".

I la qualitat de l'ensenyament?

Té aquests missatges alguna cosa a veure amb la qualitat de l'ensenyament que any a any en els sucesivosinformes Pisa ens un dels últims llocs del món quant a com surten els nostres fills de les universitats dedicades en cos i ànima a els aldarulls o al separatisme excluyente.¿Porque es rebutja unes revàlides que únicament serveixen perquè les autoritats educatives puguin orientar a aquells alumnes que ara fan carreres sense sortida laboral amb gran esforç de pares i contribuents,

Precisament una de les advertències que de forma més reiterada i clara han vingut fent els màxims responsables de l'Informe PISA és que els sistemes educatius en què es realitzen "proves estandarditzades i externes" exhibeixen un millor rendiment que aquells en què es mesura als estudiants simplement "en relació amb els seus companys de classe o col·legi".

Precisament els pares que no es poden permetre pagar un col·legi privat als seus fills haurien de ser els primers interessats en que l'educació a càrrec del contribuent -ja sigui estatal o concertat- sigui sinònim d'excel·lència, mèrit i esforç, no de mediocritat, incompetència i fanatisme de la pitjor espècie.

Està vist, però, que per certa esquerra tota mesura destinada a millorar la qualitat de l'ensenyament i a requerir més esforç i mèrit a l'alumnat és sinònim de "excloent elitisme" o fins i tot de "passat de moda franquisme". Tampoc ha d'estranyar que no protestin pel fet que Espanya, tenint una despesa en educació per alumne per sobre de la mitjana de la UE-21 i l'OCDE, obtingui resultats molt per sota de la mitjana. Ni per que en diverses comunitats autònomes l'espanyol hagi estat exclòs com a llengua vehicular de l'ensenyament. Per descomptat, a aquests pretesos defensors de la qualitat de l'ensenyament ni se'ls passa pel cap demanar que els pares tinguin més llibertat a l'hora de triar el centre escolar que volen per als seus fills, ni defensen el valor de la disciplina, que també els resultarà franquista però que resulta ser indispensable per tenir un sistema educatiu de qualitat.

O sigui, ahir es va posar de nou als nostres fills com a carn de canó partidista, amb l'excusa de les revàlides. cosa necessària que s'ha realitzat durant molts anys amb èxit a Espanya i es realitza a tot el món per avaluar a aquells alumnes que són els més capaços d'ocupar les cares places d'universitat i avançar en la qualitat de l'ensenyament que s'imparteix donant altres sortides a través de la FP a aquells que són ara víctimes per uns interessos polítics d'uns, laborals d'altres o inconfessables de tots ells.

En el seu discurs d'investidura, el president del Govern en funcions es comprometia a assolir en sis mesos un Pacte Nacional per l'Educació, tal com estableix el seu acord amb Ciutadans. Segons Rajoy, aquest pacte ha d'atendre, entre moltes altres matèries, a qüestions com l'Estatut del personal docent; la reforma del sistema de governança de les universitats; un programa de reforç educatiu per lluitar contra el fracàs escolar; i l'impuls a la formació professional perquè puguin incorporar-se 100.000 alumnes a l'FP dual, "que tan bons resultats està donant". Però Rajoy no va dir res ahir de la necessitat i l'eficàcia de les revàlides ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario