miércoles, 19 de octubre de 2016

El "Motí" del CIE d'Aluche


Uns 40 immigrants reclosos al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche, al sud de la ciutat de Madrid, s'han aixecat aquest vespre contra els agents de les Forces de Seguretat encarregats de custodiar-dins el recinte. Fonts consultades per aquest diari precisen que des de les 21:00 hores s'han produït aldarulls a les instal·lacions en els quals haurien participant uns 60 individus, majoritàriament de nacionalitat algeriana en situació irregular pendents d'expulsió per delictes comesos al nostre país. Els interns van trencar una porta de seguretat i van pujar per una escala al terrat. La seguretat del CIE va avisar la Policia i els dos primers equips de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) van arribar "en 10 minuts".

Alguns fins i tot s'han pujat a la teulada de l'edifici principal, situat al número 51 de l'avinguda dels Poblats. Els 39 immigrants que romanien sobre la coberta, han deposat la seva actitud i Policia ha assegurat que de moment cap ha aconseguit escapolir-se. La mediació del director general de la Policia ha estat determinant per a la resolució de l'incident sense que es produïssin actes de violència. Sobre les 9,30 el motí s'ha donat per conclòs i els interns s'han reintegrat al centre

Per part de l'Ajuntament de Madrid, han acudit a interessar-se per la situació el regidor de Seguretat i Emergències, Javier Barber, el d'Economia i Hisenda, Carlos Sánchez Mato, i els de districte Esther Gómez i Guillermo Zapata encara que ells no tenen competències en temes d'estrangeria. Allà han passat la nit intentant que els mitjans de comunicació els prestessin atenció i els donessin minuts en els informatius ..

Ajudats des de l'exterior

El tema de les condicions dels CIES és un dels arguments utilitzats per Podem per exercitar la seva demagògia sobre drets humans i altres foteses. En el cas de les instal·lacions regnin les condicions i serveis d'un hotel de mitjana categoria dels interns no estan amuntegats, com pregonen els podemitas per aquí, excepte en moments puntuals en zones com Ceuta o Melilla per causa de les invasions massificades, i l'únic que es nega als intern és la seva llibertat de moviments mentre duri la seva permanència que no pot superar els quaranta dies i es decreti l'expulsió o bé la seva admissió com a refugiats.

L'única cosa que demanen aquests interns és llibertat, cosa que temporalment no és possible, tenint en compte que molts d'ells són perillosos delinqüents convictes que ja han acceptat l'expulsió del nostre país a canvi de no estar internats a les presons espanyoles per molt de temps.

Pablo Iglesias en la seva nova / vella estratègia de sortir al carrer i muntar el numeret ja havia preparat una roda de premsa / míting per a les 10 i mitja d'aquest matí, en el seu sistema demagògic habitual on anava a exagerar d'un problema que no és a tal. Ha arribat tard per minuts. Tot això ha estat desbaratat per la ràpida intervenció d'Ignacio Cosidó per a la resolució del problema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario