jueves, 20 de octubre de 2016

Els "drets humans" de Pablo Iglesias
L'inici del Ple del Congrés va ser agitat de nou per Podem ha tornat a protagonitzar un numeret a costa dels drets humans. A l'inici del ple d'aquest dijous, els diputats del partit de Pablo Iglesias han aixecat uns cartells amb una imatge en la qual es podia veure les inicials DH, de Drets Humans, alhora que cridaven que "cap ésser humà és il·legal". La protesta es produïa un dia després del "motí" a la CIE d'Aluche de Madrid.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha pres ràpidament la paraula per cridar a l'ordre els diputats de Units Podem i demanar-los que compleixin el Reglament de la Cambra Baixa. "No deixem mai que una foto valgui més que una paraula". "Recordo a tots i a cadascuna de les seves senyories l'obligació de conèixer primer el Reglament i després l'obligació de la Presidència de aplicar-lo", ha afegit.

Desenes de diputats de Units Podem han protagonitzat una protesta a l'inici del ple del Congrés exhibint cartells amb les inicials DH, de Drets Humans, pretenien seguir al Congrés amb la seva estratègia d'agitació al carrer i altres institucions com el escrache d'ahir contra Felip González a la Universitat Autònoma de Madrid i la concentració de regidors de Podem davant el CIE

Esglésies avui volia apuntar-se un tant aquest dijous, presumint que la seva pressió política sobre el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, havia obligat a aquest a rebre'ls a la seu de la Direcció General per donar explicacions sobre la situació del Centre d'Internament d' estrangers (CIE) d'Aluche, al sud de Madrid, després del motí que van protagonitzar alguns dels immigrants interns en el mateix durant la matinada de dilluns a dimarts.

Diputats de Podem protesten al Congrés un dia després del motí en un centre d'internament d'estrangers de Madrid.

Una excursió organitzada

Presumint que "havien sol·licitat una reunió" a Cosidó "per demanar-li explicacions per la situació que es va viure al CIE la passada nit" i que el director de la policia "havia accedit a donar-li aquesta reunió i explicacions", el partit es va traslladar fins al lloc de la cita amb una comitiva encapçalada pel número u del partit, Pablo Iglesias, que no havia perdut l'ocasió de convocar els mitjans de comunicació. Al costat d'ell, altres dirigents morats com Rafael Mayoral.

"El considerem una victòria dels que defensem els drets humans i civils", afirmava el líder d'Podem, que pensava que la reunió era únicament amb el seu partit. "Nosaltres hem demanat una reunió al senyor Cosidó i ell ha accedit a tenir una reunió amb nosaltres", continuava, encara que va quedar gairebé paralitzat a l'assabentar-se que ell no anava a ser l'únic protagonista i que hi havia altres partits: "no ens consta i no tenim cap informació al respecte ".

Fonts policials van explicar que la Direcció General de la Policia havia decidit organitzar una reunió informativa després que alguns partits demanessin públicament explicacions sobre la situació del CIE d'Aluche i que, fins i tot, es dirigissin a la pròpia Direcció General per a sol·licitar informació. En aquest moment, van començar els contactes per organitzar la trobada.

Les mateixes fonts van dir que a la trobada s'ha convocat els quatre partits polítics que van contactar amb la policia per demanar dades, exactament, a PP, PSOE, Ciutadans i Podem. Sobre les 12.00 d'aquest dijous la policia va comprovar que els quatre partits podien acudir a les 17.00 hores de la tarda a una trobada a la Direcció General, per la qual cosa es va poder convocar als mateixos.

Finalment, en la trobada amb Ignacio Cosidó també han estat, a més dels dirigents de Podem, els parlamentaris Rafael Merino (PP), Angeles Álvarez (PSOE) i Miguel Gutiérrez (Ciutadans). Allà els ha explicat el director general de la Policia que compareixerà al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre els fets.

Rivera: "Aquí es ve a treballar"

El gest dels diputats de Units Podem no ha estat ben rebut per alguns dels partits de l'oposició. Davant de tant teatre el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat un dels més crítics amb aquesta protesta assenyalant, a través de Twitter, que el Congrés no ha de ser "un camp de batalla al servei de la lluita interna de Podem". "Aquí es ve a treballar", ha escrit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario