martes, 11 de octubre de 2016

L'esperpent de l'Ajuntament de Badalona

L'alcaldessa de Badalona, ​​Dolors Sabater

El dia 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat i Festa Nacional d'Espanya l'alcaldessa de Badalona Dolors Sabater de la CUP ha decidit que estiguin obertes les seves dependències i els funcinarios acudeixin a treballar de manera "voluntària" per tal de no deixar a la ciutat sense serveis. En concret, l'alcaldessa de Badalona - Dolors Sabater- ha titllat que el dia de la Festa Nacional té valors «de colonialisme» o «del Dia de la Raça» franquista. A més, la dirigent d'Guanyem Badalona ha afegit que commemora «la conquesta de les Amèriques». El que al seu judici va ser un «genocidi».

Segons la seva opinió, la decisió del consistori en mans de la coalició que uneix la CUP i Podem "obeeix a un determinat plantejament polític o ideològic" perquè la "decisió individual de cada treballador d'anar o no a treballar aquest dia pot no ser enterament lliure "tal com recull l'article 16.2 de la Constitució que estableix que" Ningú podrà ser obligat a declarar sobre la seva ideologia, religió o creences ".


La delegada del Govern a Catalunya | EFE

suspensió judicial

El magistrat del Jutjat Contenciós-Administratiu 14 de Barcelona ha suspès cautelarment la possibilitat que l'Ajuntament de Badalona obri les dependències municipals aquest dimecres perquè els empleats públics puguin acudir al seu lloc de treball, després de la decisió de l'alcaldessa estatge, Dolors Sabater , de declarar la jornada laborable.

La resolució recorda que "la fixació d'un determinat dia com a festivitat nacional obeeix a raons socials i culturals, que reflecteixen un interès general, social o col·lectiu en la seva celebració", de manera que, si l'Ajuntament decidís obrir el dia "es causarien perjudicis irreparables a l'interès general o col·lectiu en la celebració d'una festivitat nacional ".

El que deia el recurs presentat per Llanos de Luna i que ha estimat el magistrat és de permetre l'obertura de l'Ajuntament durant aquest dimecres contravé diverses normatives com l'Estatut General dels Treballadors per la qual el 12 d'octubre es tracta d'una festa d'àmbit nacional, festa laboral amb caràcter retribuït i no recuperable, és a dir, que no es pot recuperar per una altra festa com el 9 de desembre com pretenia l'equip de l'alcaldessa radical, Dolors Sabater.

En aquest punt, la interlocutòria recull que "la fixació per llei d'un determinat dia com a festivitat nacional obeeix a raons socials i culturals, que reflecteixen un interès general, social o col·lectiu en la seva celebració" i que no respectar seria "vulnerar la llibertat ideològica dels empleats públics ". No accepta el magistrat, però altres arguments que assenyalava en el seu recurs la Delegació com que es "incorrerà en majors despeses per l'obertura de les dependències municipals".

Es quedaran a la porta

L'Ajuntament de Badalona diu que acatarà aquest dimecres la resolució del jutjat barceloní, és a dir que no s'obrirà el consistori però els edils es quedaran a la porta per atendre els ciutadans que així ho desitgin. És la resposta que dóna l'Executiu municipal de Sabater que ha titllat de "cop d'Estat a la sobirania local" la interlocutòria del magistrat. En roda de premsa, el tercer tinent d'alcalde José Téllez ha dit a més que ells "no tenen res a celebrar perquè és una efemèride que commemora la conquesta d'Amèrica que va acabar en un genocidi".

Uns 24 treballadors públics, d'un total de 1000 de la plantilla estan disposats a treballar el Dia de la Hispanitat segons l'equip de Govern de Badalona, ​​encara que com no podran accedir a l'Ajuntament sovint servei van a prestar als ciutadans ..

L'anterior alcalde de la ciutat Xavier Garecia Albiol i també vencedor de les últimes al que va ser arrabassada la seva victòria per un conglomerat de partits d'esquerra que el tenen en comú el seu odi al PP, ha promès donar-se un bany de multituds i fer una passejada per la plaça de l'Ajuntament on van a estar currant, han dit, els quatre pringats regidors de la CUP. L'alcaldessa no estarà, ja que sembla que aquests dies ha agafat el pont.

No hay comentarios:

Publicar un comentario