jueves, 13 de octubre de 2016

Josep Téllez, el perdonavides de la CUP que lidera la rebel·lió de Badalona


Josep Téllez

Dimarts a la tarda, Josep Téllez, tinent d'alcalde d'Hisenda a l'Ajuntament de Badalona, ​​i Oriol Lladó, en qualitat d'alcalde accidental, van convocar a la premsa per fer gala que acatarien la sentència d'un jutjat de Barcelona instant-los a respectar la festivitat del Dotze d'Octubre, Festa Nacional d'Espanya. Poques hores després, a les vuit del matí d'aquest dimecres, Téllez, de la CUP, trencava davant les càmeres el text de la resolució judicial en una exhibició pública de desobediència al poder.

Entremig, Francesc Homs, portaveu convergent a Madrid, retreia als cuperos que a l'hora de la veritat es resignessin al criteri de la justícia i era respost en to agre per diversos dirigents del partit separatista i antisistema. Potser el "autogol" que censurava Homs i l'al·lusió #sensepor (sense por), una de les etiquetes habituals de la CUP, va influir en el canvi de criteri i va provocar el gest de Téllez.

Sigui com sigui, el trencament en quatre trossos de la decisió és la imatge d'una rebel·lió que han seguit uns quaranta ajuntaments catalans. Els serveis informatius de TV3 s'exposen en un mapa la localització d'aquests consistoris i els serveis que ofereixen aquest pròxim 12 d'octubre a ciutadans.

Josep Téllez no és un novell en matèria de polèmiques polítiques. L'any passat va exhibir al seu compte de Twitter una imatge de Xavier García Albiol, exalcalde popular de Badalona, ​​amb un bigoti hitlerià i un forat al centre del front. Es va disculpar "si algú s'havia sentit ofès" i preguntat sobre si pensava dimitir, tal com se li exigia, va respondre que "ni de conya".

Avui Téllez dedica el seu compte a rebre el suport de diversos representants del separatisme, agrair la solidaritat i vanagloriar-se de la seva gest. Ahir també va haver d'atendre als mitjans, entre ells TV3, que el va entrevistar per glossar les característiques de la iniciativa municipal per boicotejar la Festa Nacional.La foto d'amenaça de Téllez a Albiol

La CUP simbolitza d'aquesta manera la desobediència que pretén implantar a tot Catalunya per fer front a les resolucions judicials sobre el procés separatista, en una deriva en què vol involucrar de forma encara més directa al Govern de la Generalitat i als càrrecs parlamentaris. De moment, ha aconseguit la "desconnexió" de Badalona i altres quaranta municipis del calendari laboral espanyol.

Abans de participar en la manifestació per celebrar el 12-O, Albiol -exalcalde i líder del PP local- va expressar la seva confiança que la justícia actués de manera "efectiva" per l ' "actitud xulesca i provocativa" del govern municipal. Albiol ha insistit que és "inadmissible i una vergonya" que Badalona hagi estat "portada a tot Espanya" i acusa a l'equip de Sabater de fer un "ús partidista" dels funcionaris.

L'exalcalde no va trigar a donar vida a les seves paraules i ell mateix va posar en marxa la maquinària judicial. El PP local va presentar una denúncia per desobediència davant del jutge de guàrdia. El partit acusa els edils de "destrucció de document públic", d ' "apologia de la desobediència" i de "permetre l'accés" a una instal·lació pública "sense registre d'entrada ni control". El titular del jutjat d'instrucció número 5 de Badalona va obrir diligències, tot i que encara no ha citat a cap de les parts a declarar.

El PP s'ha anticipat així a les intencions de la Fiscalia, que tenia previst obrir diligències avui mateix. En trobar el cas ja sota tutela d'un jutge, la Fiscalia no pot ia prendre una iniciativa en aquest sentit, han detallat fonts judicials. En un país seriós, un tipus que trenca públicament una ordre judicial i la desobeeix, a la mitja hora estaria entre reixes. Veurem que diu la justícia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario