lunes, 24 de octubre de 2016

La CUP demana als Mossos que incompleixin la llei


Acte de suport a Coma

Joan Coma, regidor de la CUP a VIC, que està imputat per un delicte de sedició estava aquest dilluns citat a declarar en Audiència Nacional, no ha acudit a declarar en un clar desafiament a la llei. Ara reclama als Mossos que no el detinguin. Joan Coma ha anunciat aquest dilluns a través del seu compte de Twitter que anava a acudir a l'Audiència Nacional, que l'havia citat com investigat per incitar a la sedició amb la crida que va fer en un ple municipal a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional ( TC).

"A les 10.00 seré a Vic, obeint consciència, complint mandat democràtic. El futur del nostre poble no ho decidirà cap tribunal", ha publicat a primera hora incendiant les xarxes socials. Per exemple, l'escriptor Antonio Burgos, ha criticat que aquest subjecte no acudeixi a declarar i no passi res, mentre que un altre internauta ha denunciat que fins quan va a permetre la justícia que es riguin de tots.

Coma ha comparegut públicament aquesta tarda davant l'Ajuntament de Vic per explicar les raons per les quals no ha anat a Madrid. El regidor ha exposat que "som conscients que amb ànims de generar conflicte l'Audiència Nacional instarà els Mossos a detenir-me per enfrontar-los amb un moviment popular molt potent". "Demanem als Mossos que no acatin", ha afirmat.

Darrere de Coma hi havia una pancarta amb el lema "Per les llibertats, ni un pas enrere". Lluís Llach, Jordi Turull i Marta Rovira de Junts per Sí, Jordi Cuixart d'Òmnium i Jordi Sánchez de l'ANC, Albano Dante de Podem i Jaume Asens d'BComú, Benet Salellas, Gabriela Serra i altres diputats i representants de la CUP li han donat suport .

"Ni un pas enrere vol dir que no pensem retrocedir allà on ens volen fer retrocedir. Perseguir idees polítiques defensades en un ple municipal és tornar molt enrere i nosaltres no pensem tornar. Només mirem endavant i només anirem endavant", ha reivindicat. "Ens defensarem sempre amb la paraula, amb accions tranquil·les i pacífiques, amb molta calma, perquè no tenim res a amagar i ho tenim tot per guanyar", ha sentenciat.

Cal recordar que no és la primera vegada que la CUP crida a la desobediència. El maig passat també va fer una crida "al conjunt de la societat catalana" a "plantar-se davant la persecució de les idees" i "els requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions".

No hay comentarios:

Publicar un comentario