lunes, 10 de octubre de 2016

Reunió de pastors ....https://youtu.be/nKUEzBoIt78
https://youtu.be/x0YXvW7bvNM

Aprofitant el viatge a Madrid per a una conferència a l'Hotel Villasmagna per sumar afiliacions al seu pla per al referèndum on no va fer molts amics, Carles Puigdemont i Pabo Iglesias, s'han reunit aquest dilluns al migdia i han estat dinant junts, durant la trobada que s'han mantingut en un restaurant de Madrid. La trobada entre els dos líders té lloc després de la conferència que ha ofert Puigdemont a primera hora del matí a l'Hotel Villa Magna davant 300 convidats per Europa Press, i a la qual Esglésies no ha acudit.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha traslladat al líder de Podem, Pablo Iglesias, la seva proposta per impulsar un referèndum pactat amb l'Estat, en un dinar que han mantingut aquest dilluns als voltants del Congrés. Tot i que el mandatari català havia convidat al podemista a escoltar la seva conferència en un esmorzar informatiu a primera hora, Iglesias va preferir parlar a soles en una trobada que han mantingut al restaurant Mr. Frank. Fonts de Podem indiquen que en la conversa Puigdemont ha exposat amb detall la seva intenció de dialogar amb el nou Govern per poder realitzar una consulta pactada.

Segons les mateixes fonts, Iglesias li ha traslladat la seva "preocupació" per la siruación política i la probable investidura de Mariano Rajoy "amb el suport del PSOE". També li ha reiterat l'suport de Podem al dret a decidir i la seva aposta per un model plurinacional i de fraternitat.

Els dos dirigents han entrat per separat al restaurant. Abans de seure a taula, Puigdemont ha regalat a Iglesias la biografia de Montserrat Roig 'Amb uns altres ulls', escrita per Betzabé Garcia. Roig va ser una periodista i escriptora molt compromesa amb la causa feminista i la progressista.

Es tracta d'una reunió informal a la qual els mitjans de comunicació no han estat convocats, però no és secreta atès que es va anunciar el passat dissabte i s'informarà sobre el seu desenvolupament un cop hagi acabat.

En el seu últim partit, a l'abril d'aquest any al Palau de la Generalitat, Iglesias va donar suport al referèndum sobre la independència de Catalunya. Ahir diumenge, en una entrevista a La Sexta, el secretari general de Podem avançar que en aquesta ocasió traslladarà al president el seu rebuig a una consulta unilateral. "No té sentit", "si no es reconeix a una part de les institucions de l'Estat, seria sense les garanties necessàries", ha recalcat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario