sábado, 15 de octubre de 2016

Fracàs de l'Operació Parlón al PSC

Resultado de imagen de iceta parlon

Al PSC no canvia res i la gestora de Javier Fernández respira més tranquil·la cara a les Comitè d'aquesta setmana. Saben que malgrat el vot negatiu d'Iceta podran aguantar la revolta dels partidaris del no van a obtenir el suport per l'abstenció a Rajoy sigui unànime o tècnica, tant se val. Miquel Iceta, primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha revalidat el seu càrrec amb un 54'14 per cent dels vots dels militants socialistes que han respost a la convocatòria de primàries. El PSC des del 38% dels vots catalans en 2003 fins al 13% actual, en els últims tretze anys.

Iceta ha obtingut 4.889 vots enfront dels 4.142 de Parlón. Nou mil dels divuit mil afiliats de què disposa el PSC i les seves joventuts han participat en les primàries, segons el recompte del partit. Quan va haver de prendre les regnes del partit va advertir que no pensava ser un líder de transició, que assumia el comandament amb totes les conseqüències. El seu mandat coincideix amb la desfeta electoral socialista. Catalunya no ha estat el graner esperat pels socialistes, però Iceta ha aconseguit salvar-se de la pira i fins i tot de la seva encesa suport a Pedro Sánchez. Un habitual a la segona fila que a última hora ha acabat consolidant-se com un líder pel seu pragmatisme, projecció nacional i caràcter afable.

Molts el donaven per mort abans de les últimes eleccions catalanes. No van ser bones per al PSC, que es va deixar quatre escons i va ser superat per Ciutadans, ara líder de l'oposició. Però Iceta (Barcelona, ​​1960) va aconseguir evitar el sorpasso de l'esquerra aglutinada entorn de l'equip d'Ada Colau, Podem, Iniciativa per Catalunya i IU, al qual va superar en cinc escons al Parlament. La seva campanya va patir un revulsiu quan Iceta es va marcar un ball amb Pedro Sánchez que va treure del marasme a una campanya de circumstàncies gràcies a la força del seu caràcter. Iceta podria no arribar a president, però queia bé a tothom.


Amb Iceta, molts respiren alleujats a Ferraz. El retorn de Sánchez és literalment impossible. El reelegit primer secretari del PSC posarà sens dubte en dificultats el PSOE, partit jurídicament diferent, perquè les seves primeres paraules aquest dissabte van ser per rebutjar que els socialistes actuïn com a "crossa" del PP facilitant el Govern de Mariano Rajoy. Però en això no hi havia diferències entre Parlon i ell.

Núria Parlón, molt més radical que Iceta, ha cremat bona part del seu capital polític i haurà de passar a un segon pla, tot i que Iceta la va comminar recentment a exercir el seu paper de número dos en el partit. El revés ha estat molt dur per Parlón, que amb 42 anys pretenia ser un recanvi generacional a Iceta, de 56. L'edat mitjana de la militància del PSC és de 62 años.partía

Ella partia com a favorita, la militància ha optat per la continuïtat i pel missatge d'Iceta en relació a la investidura de Mariano Rajoy, un no rotund que contradiu de ple la evolució del PSOE cap a l'abstenció. En aquest aspecte coincidia amb el seu rival, que fa dos anys va rebutjar fer-se càrrec del partit després de la renúncia de Pere Navarro.El PSC de Parlón ha entès el que tothom sap: que el socialisme no tornarà a ocupar la Moncloa, com a mínim, durant els propers 20 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario