jueves, 13 de octubre de 2016

Podem, "okupant" l'Ajuntament de Madrid


Ciutadans i PP denuncien avui al Ple les contractacions de familiars, coneguts i afins del govern municipal. Ciutadans presenta una llista amb els assessors, ascensos i la seva vinculació i Rita Maestre s'inclina a favor dels càrrecs de confiança Ara Madrid ha rebut aquest dimarts un linxament a força de crítiques a la seva gestió per part de l'oposició en el Ple de l'Ajuntament. Sobretot per les col·locacions en l'Administració dels de la seva corda. Ciutadans ha presentat una llista de 44 «endollats» del Govern de Manuela Carmena.

L'edil del partit taronja Silvia Saavedra ha llegit en alt els quatre primers noms d'aquesta relació, entre els quals hi havia el progenitor de Rita Maestre: «El seu pare, que ha tingut un gran ascens amb el Govern de Ara Madrid», ha dit irònica Saavedra dirigint-se a la portaveu municipal. «Fa olor de vella política, de naftalina, vostès són més papistes que el Papa», ha recriminat l'edil de Ciutadans al terme de la seva compareixença.

A Madrid Carmena ha nomenat a 21 nous assessors posats a dit un per a cada junta municipal de districte, per tal d'aprofundir en el "procés de descentralització" de la ciutat ja que l'estructura actual, segons el Govern de Manuela Carmena, resulta " poc àgil i eficient ".El nombre d'assessors passarà a ser 42. Cada un cobrarà 50.000 euros bruts a l'any, fet que suposa una despesa de més d'un milió.

Ara Madrid, orgullós dels seus «endollats»

Fonts municipals van assenyalar als mitjans aquest dimecres que en l'actualitat les juntes municipals estan "infradotades per a les funcions representatives, executives i corporatives que desenvolupen". Segons han explicat, aquesta "sobrecàrrega funcional" s'ha posat en evidència en els estudis i diagnòstics organitzatius realitzats com a primer pas de la descentralització.

Per això, han decidit dotar les juntes municipals de recursos "per poder exercir en condicions les seves competències i funcions" i que així la capital pugui tenir una gestió "més repartida, propera i efectiva per al dia a dia dels seus ciutadans". Les mateixes fonts asseguren que la incorporació de 21 assessors és "un primer reforç ràpid" i, a continuació, tractaran de "reforçar l'estructura organitzativa dels districtes".

El consistori afirma que per procedir a la descentralització municipal la plantilla de funcionaris (25.000 actualment, xifra que Ciutadans s'eleva fins als 40.000 perquè inclou també als treballadors de les empreses públiques) no és suficient.

50.000 euros a l'any

Així ho va explicar també aquest dijous la portaveu municipal, Rita Maestre, que va justificar les noves contractacions assenyalant que quan ara Madrid va arribar a l'Executiu va posar en marxa un procés de "aprimament de l'estructura administrativa supèrflua", mesura amb la qual van aconseguir estalviar, ha manifestat, més d'un milió d'euros l'any passat prescindint de 50 llocs de personal directiu i eventual.

Maestre va incidir en la idea que és una decisió presa tenint en compte que aquestes juntes de districte estan "infradotades per a les funcions representatives, executives i corporatives que desenvolupa" i "sobrecarregades". Aquest procés de descentralització és "compartit per tots els grups", va remarcar i ha informat que els 21 nous assessors contractats són de nivell 26, pel que cadascun cobrarà uns 50.000 euros bruts a l'any, fet que suposa una despesa de més d'un milió d'euros.

Tant Ciutadans com el PP han criticat durament aquest dijous la decisió. El partit centrista ja va protagonitzar un enfrontament el passat mes de febrer amb Ara Madrid pels 44 càrrecs que havia posat a dit.

"Estan col·locant a gent a dit cada dia"

"Crec que en comptes de seguir inflant aquesta bombolla i atrofiant a l'Ajuntament de Madrid, que això acaba generant més cost per als madrilenys, el que han de fer és aprendre a gestionar. No es tracta d'hipertrofiar, es tracta de conservar el múscul i aprendre a gestionar ", va dir Begoña Villacís.

La portaveu de Ciutadans al consistori va recordar també com a proposta del seu partit es va aprovar en Ple eliminar la figura del gerent de districte, proposta que va ser aprovada però que, a través d'una estratagema duta a terme per Ara Madrid, el resultat de la votació va quedar sense efecte: li van canviar el nom per "coordinador de districte". "Novament van enganyar al Ple i van decidir mantenir aquesta figura", ha lamentat Villacís.

"Però els sembla insuficient i van a seguir inflant: els que van dir que no venien a col·locar a gent a dit, ho estan fent tots els dies i creiem que no és el que Madrid necessita ara mateix".

"La segona fornada de 'colocaos'"

Per la seva banda, el regidor popular Percival Manglano va afirmar que "el que volen és col·locar a 21 persones més. Ja han col·locat a parelles, exparelles, amics diversos i ara ve una segona fornada". Així, des del PP exigeixen al Govern de Manuela Carmena "una justificació creïble", ja que no confien en les explicacions sobre la descentralització donades fins ara. "És una presa de pèl absoluta, s'estan rient a la nostra cara. És una segona ronda de 'colocaos'", ha afirmat Manglano.

El regidor popular Percival Manglano també ha tractat la qüestió dels «endolls» en la seva intervenció, on demanava al partit de Carmena, «Ara Col·loquem», com ho ha rebatejat, informació sobre la contractació en la campanya de neteja, que ha costat « 400.000 euros »i que ha comptat amb la contractació de« Nacho Padilla, impulsor de la campanya 'Madrid amb Manuela' », ha assenyalat Manglano.

«L'executiu de Ara Madrid està contractant a amics, familiars, i persones de la mateixa corda ideològica. El nepotisme, l'amiguisme, i els contractes ideològics, han pres l'ajuntament de Madrid. Aquesta és la llista que així ho demostra », indica el partit d'Albert Rivera en una nota de premsa.

Llista parcial de beneficiats

- Luis Cueto. Nebot polític de l'alcaldessa. Coordinador general de l'Alcaldia.

- Núria Sánchez Díaz. Segons els mitjans de comunicació, va mantenir una relació amb Guillermo Zapata. Assessora de Fuencarral

- Luis Maestre. Pare de Rita. (Això ha estat un ascens)

- Eduardo Garzón Espinosa. Col·locat com a assessor N / 28 per Carlos Sánchez Mato, a l'àrea d'economia i hisenda. Vinculació: és germà del líder d'IU-Unitat Popular. I va ser recol·locat a l'ajuntament just abans de l'ERO a Esquerra Unida.

- Samuel Romero Aporta. (Director de la M-30) Vinculació: fill de Rosa Aporta, vinculada a Ara Madrid. El seu currículum de curt recorregut i per descomptat no en llocs de direcció, es redueix a haver estat becari en dues empreses ... i poc més

- Fabio Cortese (Assessor N / 24) Lloc número 22 a la llista electoral. (A per ells) Vinculació: es va presentar a les primàries de l'ajuntament en la llista de Maurici Valent. Era el número 4. En aquesta mateixa llista anaven Carlos Sánchez Mato, o Yolanda Rodríguez, dels 5 primers, tres van entrar al consistori com a regidors (Maurici, Carlos i Yolanda). A Fabio ho col·loquen com a assessor en el grup municipal.

- Felipe Llamas (vocal assessor) Lloc número 43 (Més Madrid. Llista Carmena) Vinculació: professor de la Complutense. Pertany a Podem. El seu nomenament respon al control que el partit d'Esglésies exerceix sobre l'ajuntament. El seu càrrec és vocal assessor.

- Gonzalo Garate Prieto (Assessor N / 28 Gabinet) Lloc número 50 (Candidatura individual) Vinculació: està vinculat al Patio Maravillas des que aquest moviment neix. Com tants altres participo en les primàries de Ara Madrid, però com a candidat individual. A l'estar en Patio Maravillas té vinculació amb Celia Mayer, Guillermo Zapata i Mario Nora Rodríguez. És assessor en l'àrea de salut, seguretat i emergència.

- Esther López Barceló. (Directora de Gabinet) Vinculació: es va presentar a les eleccions a València, però es va quedar sense escó. Perquè no es quedés al carrer Sánchez Mato li va oferir un lloc amb una bona remuneració.

- Edurne Irigoien Errazkin. (Directora de Gabinet) Vinculació: era companya de treball de Nacho Murgui a la FRAVM. Ella portava la premsa durant els anys en què ell va treballar en aquesta federació. Tots dos han escrit un llibre al costat d'altres autors: Què fem amb l'habitatge?

- Sarah Bienzobas Sant Antoni. (Assessora N / 28) Vinculació: és la responsable de l'àrea de disseny i logística de Podem. A més durant molts anys ha estat la productora del programa «La Tuerka» que presentava Pablo Iglesias. Està en el consell ciutadà de Podem.

Davant el fracàs d'un pacte entre Pedro Sánchez i l'esquerra radical i els independentistes i desbaratar els plans de l'esquerra per aconseguir el govern central del país i davant la possibilitat que el PSOE trenqui els pactes que estan sustentant els consistoris de Madrid, i la seva similitud amb altres ciutats del país, s'ha donat ordre de contractar a corre-cuita a personal provinent de l'15M o el moviment okupa sempre afecte a ara Madrid el partit que està ara governant. Probablement situacions semblants estiguin passant ara mateix en aquelles ciutats on Podem ha pactes de govern amb els socialistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario