domingo, 16 de octubre de 2016

El sobiranisme català adorant als seus herois de cartró


Artur Mas segueix a la seva, dins el guió establert pels nacionalistes catalans de crear herois de cartró que avalin els seus deliris, va declarar en l'homenatge a Companys: "L'ombra de Franco és molt allargada" .... Com si l'intent de cop frustrat de Companys hagués estat contra la dictadura de Franco. Menteix. L'intent de cop es va produir en 1934 i va ser contra la República, després Companys va fugir a França i va ser ajusticiat posteriorment en 1942 d'acord amb la sentència dels republicans.

Tot just quatre hores després que la vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciés un nou recurs davant del Tribunal Constitucional contra el referèndum d'independència que la Generalitat de Catalunya té planejat celebrar el 2017, el president Carles Puigdemont ha tornat a la càrrega i ha assegurat avui en l'homenatge a Lluís Companys que "no hi haurà tribunals ni legalitats que vagin contra la voluntat del poble de Catalunya si aquesta és clara i manifesta" .Puigdemont manté el seu desafiament i respon al recurs del Govern: "no hi haurà tribunal contra la voluntat del poble català "

Després de l'ofrena floral a la tomba del president afusellat fa 76 anys a Montjuïc, Puigdemont ha recordat que Companys va ser "perseguit, detingut, jutjat, condemnat i assassinat certament per una legalitat, però una legalitat injusta" i ha assegurat que cap dels vestigis de la legalitat franquista "impedirà que el poble de Catalunya pugui aconseguir les cotes de llibertat que es proposi".

Puigdemont que oscil·la entre el referèndum pactat a Madrid i el cop a Catalunya ha insistit en el missatge llançat aquesta matinada pel seu predecessor en el càrrec, Artur Mas, en què assegurava que la "judicialització" del debat sobiranista demostra que "l'ombra de Franco és molt allargada ".Ja no sap a qui donar la culpa del seu fracàs ....

Durant la tradicional pujada de torxes a Montjuïc emmarcada en els actes d'homenatge a Companys, l'expresident català ha censurat que l'Estat jutgi "a gent demòcrata i pacífica per haver escoltat al poble" i ha subratllat que "davant el 'no' permanent" s'ha de mostrar fermesa "i reiterar l'oferiment de diàleg i, alhora," no renunciar als nostres objectius ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario