viernes, 21 de octubre de 2016

La Bala Bank

Resultado de imagen de canica banco

El madrileny barri de Lavapiés té nous veïns. Es tracta d'un grup d'antisistema que ha okupat una antiga seu de Bankia situada al número 2 del carrer Horta del Bayo. Un grup d'antisistema ha okupat una antiga oficina de Bankia al barri de Lavapiés, imitant al barceloní Banc Expropiat. Aquest grup d'okupes pretén instaurar un sistema per substituir euros per bales

Es fan dir Comunitat d'Intercanvi La Bala i es defineixen com "una xarxa d'intercanvi de béns i serveis amb una moneda social pròpia i bellíssima trucada, és clar, la bala". Tal obsessió tenen aquests okupes per aquest mític joguina que han batejat el banc del qual s'han apoderat com el Bala Bank. En realitat aquest col·lectiu no és altre que una espècie de filial del local okupat conegut com Banc Expropiat al districte barceloní de Gràcia.

Els nombrosos eufemismes que utilitzen per justificar aquest atemptat a la propietat privada són molt cridaners. El Bala Bank és "un espai que veïnes i habitants de diversos barris utilitzen avui per avançar en el, diguem-ho així, turbulent procés autogestionari que viu la ciutat en els últims anys i començar a coordinar diferents projectes i eines sofisticades que, sense ser molt conegudes , hem sabut construir durant tot aquest temps ", expliquen al seu web.

Resultado de imagen de canica bancoEls antisistema defineixen la seva nova divisa, la bala, com "una moneda social operativa per poder realitzar intercanvis minimitzant la necessitat de recórrer a euros". Amb les seves bales també pretenen "reduir la nostra dependència del treball assalariat (qui ho va provar ho sap)". En el seu compte de Twitter el missatges anticapitalistes són constants.

Més greus són, si cap, les seves amenaces a seguir okupant sucursals a la capital. I és que la de Lavapiés no serà l'única, ja que "ampliar la nostra collita expropiant un parell de bancs a cada barri pot ser, per descomptat, una bona manera de gaudir les nostres victòries".

Celebren "malgrat que hi hagi, és cert, menys manis" que "composem un enorme món comú els recursos o l'economia es pot pensar com a pròpia". També li dediquen un espai a enviar "cent petons a les companyes de la Bankarrota a Moratalaz, i per descomptat altres cent a les del Banc Expropiat a Gràcia, els que van saber generar un terratrèmol feliç els efectes ressonen avui al Banc Expropiat La Bala".

No hay comentarios:

Publicar un comentario