sábado, 1 de octubre de 2016

La dimissió el Doctor No


Prop de 12 hores, d'insults i enfrontaments tant dins de la seu del PSOE com al carrer on centenars d'afilats d'un i altre bàndol s'han embrancat en diferents diatrivas, s'ha necessitat perquè finalment Pedro Sánchez hagi presentat la dimissió i es ha acceptat que es nom una gestora provisional fins dissabte que ve que serà nomenada una ja definitiva que regeixi els destins del partit i organitzi el Congrés que va a triar el nou Secretari General del PSOE. Una intervenció "a la vora de la llàgrima" en què ha desitjat als que ja no són seus "tot l'encert del món" i ha dit estar "agraït en nom de l'Executiva el treball que heu realitzat.

Ho ha dit després de perdre la votació, 133 vots en contra i 107 vots a favor, sobre la convocatòria d'un Congrés Extraordinari. Fonts socialistes informen LD que el Comitè ha demanat un recés per reflexionar abans de constituir una comissió gestora al PSOE. El final de l'era Sánchez s'ha produït.

Una cosa que s'ha pogut observar, és que els dimissionaris no tenen cap pla per al dia després i que la veritable lluita pel poder al PSOE no ha fet mes que començar. encara que a partir d'ara els esdeveniments es van a desenvolupar amb inusitada celeritat per l'escassetat de temps ja que els terminis fixats pel propi Sanchez les lluites pel poder es van a lliurar en foscos despatxos lluny de la curiositat dels mitjans. En els dies propers podrem veure els que han pres el comandament del partit.

El Psoe ha quedat ferit després d'aquesta batalla i partit per la meitat, qui prengui la responsabilitat tindrà la necessitat de començar de zero. Susana Díaz la principal adversària de Sanchez no ha guanyat aquesta batalla ja no ha tingut més remei que ensenyar les seves cartes, ha mostrat les seves indecisions i ha quedat tocada de cara al futur amb la meitat del partit davant. Ella no podrà prengui el comandament de manera immediata i probablement després. La posada en marxa del nou PSOE pot durar .bastante temps i ja s'està donant per perduda tota una legislatura.

El PSOE patirà tota mena de tensions i corre el risc de quedar a la insignificança ja que les desercions tant a Ciutadans seva dreta com a Podem a la seva esquerra van a estar a l'ordre del dia Després d'aquesta batalla hi ha moltes baixes i ferides a estroncar

A partir d'ara què?

El PP s'ha contemplat amb atenció i satisfacció que ha passat. Un cop tret Sánchez de mig els esdeveniments començaran a produir-se amb enorme rapidesa que van a dur probablement desbloquejar la. situació del país. No hi haurà necessitat de noves eleccions .Les coses han canviat radicalment per a Mariano Rajoy. I en tot just quatre setmanes caldrà aconseguir la seva investidura.

Des de finals d'agost s'està treballant aquest escenari, després del seu fracàs en la investidura i fins ara es veia molt complicat governar. El principal fet que confirma que el president en funcions està convençut que es posarà al capdavant de la gestió del país en uns 15 o 20 dies, i sense necessitat d'unes terceres eleccions, és que ha donat ordre també de tenir llestos els tràmits que solen ser habituals abans d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat. Els moviments dels crítics al PSOE li han convençut que els socialistes acabessin facilitant-li la presidència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario