viernes, 28 de octubre de 2016

La convocant de 'Envolta el Congrés' cobra 28.000 euros anuals de la pròpia Cambra


Activistes a la plaça de Neptú en una de les convocatòries de 'Envolta el Congrés'. EFE

Pablo Iglesias es va desvincular ahir de la convocatòria per a la manifestació "Envolta el Congrés" a la investidura de Mariano Rajoy demà dissabte. Doncs bé qui van presentar la sol·licitud a la Delegació del Govern fora ja del termini establert i són Elena Martínez López treballa com a assessora d'EH Bildu al Congrés. L'altre convocant és Alberto Torre Barciela, pertany al Cercle Unitat Popular de Podem.

Elena Martínez López, convocant de la manifestació contra la investidura de Mariano Rajoy programada en els voltants del Congrés, va renovar el passat dia 3 seu lloc d'assistent del Grup Mixt de la Cambra, on porta treballant per l'esquerra abertzale des de gener de 2012, primer amb Amaiur i des d'aquest any amb la marca Bildu.

El nomenament d'Elena Martínez com a "assistent" dels diputats del Grup Mixt, dins del personal eventual de la Cambra, es va publicar el passat 6 d'octubre al Butlletí de les Corts Generals i portava la signatura de Francesc Homs, portaveu de l'antiga Convergència i del Grup Mixt.

Vinculada al partit Esquerra Castellana que al seu dia va liderar Doris Benegas, pròxima a l'esquerra abtertzale, Elena Martínez va començar treballant per als diputats d'Amaiur després de les eleccions de desembre de 2011 i aquest any amb EH Bildu, la formació que va assumir aquella marca.

28.000 EUROS A L'ANY DEL CONGRÉS

Al Congrés, els assistents perceben un sou anual de al voltant de 28.000 euros bruts per catorze pagues (una mica més de 1.500 euros nets al mes), han indicat a Europa Press fonts parlamentàries.

L'altre convocant de la manifestació, Alberto Albino Torre Barciela, va ser candidat al Senat pel partit Andecha Astur en la circumscripció de Madrid en les generals de 2000 i actualment forma part del Cercle Unitat Popular, una de les agrupacions de la formació 'estatge' .

Segons ha dit a Antena 3 la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, és "evident" que els dos convocants de la manifestació "treballen per Podem", extrem que el partit morat nega.

Tant el president Mariano Rajoy com la presidenta del Congrés, Ana Pastor, han declinat posar peròs a la manifestació convocada fora del termini per a això que són deu dies amb el lema: "davant el cop de la màfia" i contra "la investidura il·legítima" , doncs entenen que, sempre que es respecti la legalitat, preval la llibertat d'expressió.

Com hagin incidents greus, com ja va succeir en anteriors convocatòries els responsables seran, a part dels autors de les bretolades o agressions, Pablo Iglesias per incitar aquesta manifestació il·legal i mentir a la càmera, Concepción Dancausa per autoritzar una manifestació que no hauria de ser autoritzada i és il·legal i també Mariano Rajoy per la seva irresponsabilitat en no tirar pel dret seves bravates i coleguear amb el "coleta morada".

No hay comentarios:

Publicar un comentario