domingo, 9 de octubre de 2016

Alfredo Serrano - L'assessor podemita del règim veneçolà

Alfredo Serrano Mancilla
Alfredo Serrano Mancilla

Un dels professors universitaris amb pes en el Centre d'Estudis Polítics i Socials (CEPS), germen de Podem, s'ha consolidat com el gran referent en la planificació econòmica del chavisme. Es tracta del gadità Alfredo Serrano Mancilla, al qual el mateix Nicolás Maduro s'ha referit en alguna ocasió com el «Jesucrist de l'economia» per tenir posades en ell les esperances de salvació per a l'angoixant situació del país.

Ara també és l'ideòleg del sistema de repartiment d'aliments bàsics entre la població a través dels anomenats Comitès Locals de Proveïment i Producció (Clap), amb el qual el règim chavista pretén combatre als «bachaqueros», aquells que compren productes de primera necessitat a preus regulats i els venen molt més cars en el mercat negre.

Aquest doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona és director del Centre Estratègic Llatinoamericà Geopolític (Celag), organització dedicada a assessorar diferents governs d'esquerres de l'altre costat de l'oceà i que li ha permès accedir al cor mateix del règim. De fet, inspira el discurs econòmic del govern veneçolà.

Un dels seus coreligionaris al Celag, el sociòleg Luis Salas, va arribar a ser vicepresident d'Economia Productiva, encara que va deixar el lloc per «motius personals» a les poques setmanes. Ell mateix acaba de ser designat membre del Comando d'Abastament Sobirà.

Flagell dels «neoconservadors»

Serrano Mancilla és un fervent detractor les polítiques «neoconservadores» i de la iniciativa privada com a motor de l'economia. Defensa, en canvi, la producció dirigida des de l'Estat i les comunas. «En aquesta tasca de democratització de l'economia, és fonamental el com s'empelta el poder comunal com a actor econòmic», va publicar fa uns dies a Aporrea.org.

És autor de llibres com «El pensament econòmic d'Hugo Chávez» i «Ara és quan, carall! De l'assalt a la transformació de l'Estat a Bolívia », en aquest cas al costat del dirigent de Podem Íñigo Errejón. (Caracas, Veneçuela. Redacció Sumarium) - Miguel Salazar, editor del setmanari "Les Veritats de Miguel", va assenyalar que l'assessor del Govern en matèria econòmica, Alfredo

El gaditano Alfredo Serrano Mancilla, con el presidente venezolano, Nicolás Maduro
El gadità Alfredo Serrano Mancilla, amb el president veneçolà, Nicolás Maduro

Serrano, té un salari de 50.000 dòlars al mes.

"Aquest personatge de gran influència en l'àrea de planificació i economia esdevingui honoraris mensuals per 50.000 $ (equivalents a un 1.700 salaris mínims aproximadament). Es diu Serrano i és 'ungla i brutícia' del ministre Meléndez ", va comentar en la seva columna setmanal.

Així mateix, ha indicat que aquest ciutadà d'origen espanyol té proposat un "sistema" electrònic per a la recaptació d'impostos.

D'altra banda, Salazar va comentar que "el tractament desigual del ministre Ricardo Menéndez no és parell per a tots; mentre l'inefable geògraf demana ajustar els cinturons a tot un poble que espera estoicament el ressorgir de la maltractada economia nacional, la seva dona Patricia Villegas, com a directora de Telesur rep els seus emoluments en moneda nord-americana ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario