miércoles, 26 de octubre de 2016

Despodemizar el PSOE


Les ferides al PSOE des del Comitè Federal són molt més profundes del que poguessin semblar. El procés de podemización al PSOE havia calat molt més profundament del que preveu diversos dels barons i uns per convicció i els mes coaccionats davant la possibilitat de perdre el poder en els seus respectius territoris on actualment està sent recolzats per Podem.

Després de l'acord per l'abstenció agost secretaris regionals han redactat una carta al president de la gestora perquè se'ls permeti el vot negatiu a la investidura de Rajoy perquè l'abstenció no sigui en bloc, sinó del mínim de diputats necessaris, per tal de no engrandir més la divisió en el PSOE. Ha estat prohibit pel president de la gestora.

Els dirigents territorials recorden que el partit ha patit una convulsió en l'últim mes a causa de la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general i a la celebració de nombroses assemblees en què els militants han expressat el seu rebuig a Rajoy. Encara que admeten que el Comitè Federal va aprovar per majoria l'abstenció -139 enfront de 96-, afegeixen que "no és menys cert que un 40 per cent dels seus membres van mantenir el seu vot en contra".

Els dirigents que signen l'escrit són Francina Armengol (Balears); Idoia Mendia (País Basc); César Luena (La Rioja); Luis Tudanca (Castella i Lleó); Sara Hernández (Madrid); Rafael González Tovar (Múrcia); Maria Chivite (Navarra) i Manuel Hernández (Ceuta). Tots ells estan coaccionats per les ultimes amenaces de Podem de trencar els pactes en les respectives autonomies, amb la seguretat de rèplica en els suports municipals que presten els socialistes als ajuntaments podemitas de Madríd, Cadis, Barcelona, ​​la Corunya, València, Saragossa i altres ciutats.

El president de la Gestora Javier Fernández no volgut valorar que mesures va a fer el partit contra Miquel Iceta i els set diputats del CDC que ha havien manifestat la seva intenció de vot en contra una vegada sigui ratificada la seva postura per la direcció del PSC als quals caldria sumar els anteriors que van a reflectir davant el Congrés l'actual ruptura. Tot i que aquestes actituds els estatuts del partit obliguen a l'expulsió del diputat insurgent davant el cas d'haver de prendre aquesta mesura que portaria al grup mixt mes d'una dotzena de diputats discrepants no va a beneficiar a ningú en aquest moment ja que automàticament abandonaria el lideratge de l'oposició en benefici del seu enemic actual, Podem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario