viernes, 7 de octubre de 2016

¿Vares de mesurar de la justicia per a la sedició?


El passat 9 de desembre de 2015, Joan Coma Roura, regidor d'Capgirem Vic (CUP) a l'Ajuntament de Vic, una ciutat patrocinada pels rupturistes, va acabar la seva intervenció en el ple municipal havia cridat a deixar de "supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles "i havia expressat que el Tribunal Constitucional no té" legitimitat i competència ". "Desobediència és el que venim reclamant des de fa temps". "Nosaltres sempre hem dit que per fer una Torti <lla caldrà trencar els ous",

Només cal consultar el seu discurs per la moció contra la Justícia: Passats deu mesos la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge d'aquest òrgan Ismael Moreno que citi a declarar en qualitat d'investigat al regidor de la CUP a Vic (Barcelona) Joan coma per un presumpte delicte d'incitació a la sedició.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat un escrit davant del jutge de l'Audiència Nacional perquè entén que aquestes manifestacions inciten a "impedir fora de les vies legals l'aplicació de les lleis i el compliment de les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional". Segons el representant del Ministeri Públic, es compleixen els requisits del delicte de sedició: que l'autor de les mateixes sigui una autoritat, que s'hagin proferit de manera pública i que cridin expressament a la desobediència a resolucions judicials.

Crida l'atenció perquè el delicte de sedició està castigat en el Codi Penal amb entre 10 i 15 anys de presó. Persegueix "l'alçament públic i tumultuari per impedir, per la força o fora de les vies legals, l'aplicació de les lleis, el legítim exercici de les seves funcions a qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic, o el compliment dels seus acords o de les resolucions administratives o judicials ". Delicte que no apareix en altres en els escrits de la fiscalia als capitostos on es limita a demanar la inhabilitació.

Cops de cap en els tribunals alguns dels molts processos oberts contra els abanderats del desafiament separatista català. Va passar aquest dijous a doble ració amb el vistiplau del Constitucional a l'obertura de causa penal contra Carme Forcadell i el suplicatori del Suprem per processar Francesc Homs, i es reprodueix aquest divendres amb una iniciativa des de la Fiscalia. La representació del Ministeri públic a l'Audiència Nacional ha demanat al jutge d'instrucció Ismael Moreno que citi com a imputat a Joan Coma per un presumpte delicte d'incitació o provocació a la sedició. En casos aparentment més flagrants com els d'Artur Mas, dos dels seus exconsejeras i Francesc Homs, la desobediència al Constitucional en la consulta il·legal del 9 novembre 2014 els pot costar com a molt una condemna d'inhabilitació.

El cas és que Joan Coma no s'arruga. El regidor de CAPG Vic ha tornat a fer una crida a la desobediència, el motiu pel qual està denunciat i perseguit per la Fiscalia. Durant l'acte de suport que s'ha fet aquest divendres a la plaça Major de Vic, Coma davant d'un centenar de persones, ha agraït les nombroses mostres de suport rebudes i ha recordat que va ser "el feixisme de la ciutat", en referència a Josep Anglada, qui va denunciar a la Guàrdia Civil la moció de suport al 9N que va acabar aprovant l'Ajuntament de Vic. Aquest individu no només va defensar l'anomenada "declaració independentista" que es va pronunciar al Parlament de Catalunya el 9 de novembre de 2015, dies després que el Tribunal Constitucional la anul·lés, sinó que va aprofundir en la superació dels límits.

Ja tenim un altre "heroi"

Albert Llimós

No hay comentarios:

Publicar un comentario