lunes, 3 de octubre de 2016

Una gestora per donar-li la volta al PSOE en dues setmanes

Resultado de imagen de gestora psoe

L'accidentat Comitè Federal del PSOE de dissabte es va tancar amb la formació d'una gestora formada per 10 persones que hauria de portar al PSOE. Aquest matí s'han reunit per veure com resolen en dues setmanes el laberint que els ha ficat Pedro Sanchez. El partit té un problema, si no aconsegueixen canviar de parer en menys de dues setmanes es va directe a terceres eleccions. El 31 d'aquest mes finalitza el termini perquè no es convoquin automàticament eleccions, cosa que no interessa .ja que ara ni tan sols tenen candidat,

El problema és que tot i la divisió sobre la dimissió de Sánchez, uns i altres segueixen d'acord amb el "no a Rajoy" ia aquest argument no tenen mes remei que donar-li la volta com un mitjó i donar suport d'alguna manera la investidura de Rajoy. No ha volgut resoldre si l'abstenció seria l'alternativa que s'estaria estudiant per mantenir "la neutralitat de la comissió gestora" però sí que ha assenyalat que hi ha "alternatives" que "jo no vaig a plantejar aquí" i que estudiarà un proper Comitè Federal que encara no està convocat.

Javier Fernández ha fet unes declaracions esperançadores ja que diu descartar unes terceres eleccions, per això esperarà algun gest per part del PP p <er a iniciar una negociació per arribar a abstenir-se i possibilitar una investidura exprés de Rajoy, encara que abans pensa reunir els barons de seu partit, molts d'ells governant en coalició amb Podem per adoptar una decisió "col·legiada" sobre si donar suport al PP "per activa o per passiva" tenint en compte que Pau Echenique ja ha llançat amenaces per trencar aquests pactes en les comunitats si es produeix l'abstenció pel que podria desencadenar una altra nova batalla aquesta vegada contra Podem.

Però sí que ha donat Fernández dues pistes de quina serà la línia a seguir pel PSOE. Primer, la pedagogia que "no és el mateix donar suport d'abstenir-se" davant d'un Govern de Rajoy. I segon, que El que es descarta la possibilitat que fins ara estudiaven alguns dels barons del PSOE de negociar una abstenció a canvi del cap de Rajoy. "A mi em semblaria bé que Rajoy es fora, però no sé per què tinc la sensació que Rajoy no pensa anar-se'n", va dir somrient i provocant les rialles de la sala de premsa. Sobre una possible conversa amb el president del Govern en funcions es va limitar a assenyalar que "jo no li vaig a trucar. I si em crida, em reuniré amb el".

Una reunió del màxim òrgan entre Congressos que hauria de produir d'aquí a les pròximes tres setmanes per evitar la convocatòria de noves eleccions, tenint en compte que el termini expira el 31 d'octubre, dia en què es dissoldrien les Corts Generals. Fins llavors, la gestora ha de decidir quan es convoca el Comitè Federal i es descarta ia fer-ho el dissabte que ve tenint en compte la necessitat d'apagar "l'incendi intern que ens està consumint i que pot convertir-se en irresoluble", ha dit el president de la gestora respecte al "espectacle vergonyós i lamentable" de dissabte passat. Es barregen dues dates, el dissabte 15 o el 22 d'aquest mes d'octubre.

Continuen els dubtes sobre els orgànic però no sobre la política. La pregunta més rellevant, sobre si el PSOE pot abstenir davant d'un Govern de Mariano Rajoy o acudir a una nova convocatòria electoral, ha estat clarament contestada pel president de la comissió gestora que s'ha reunit aquest matí a Ferraz. "Jo no vull terceres eleccions", ha dit Javier Fernández en una compareixença davant la premsa en la qual ha qualificat aquests nous comicis com "la pitjor de les solucions" i ha citat fins i tot "les enquestes que avalen aquesta posició, seria el pitjor per aquest país ".

Resultat d'imatge de gestora psoePero sí que ha donat Fernández dues pistes de quina serà la línia a seguir pel PSOE. Primer, la pedagogia que "no és el mateix donar suport d'abstenir-se" davant d'un Govern de Rajoy. I segon, que El que es descarta la possibilitat que fins ara estudiaven alguns dels barons del PSOE de negociar una abstenció a canvi del cap de Rajoy. "A mi em semblaria bé que Rajoy es fora, però no sé per què tinc la sensació que Rajoy no pensa anar-se'n", va dir somrient i provocant les rialles de la sala de premsa. Sobre una possible

Una reunió del màxim òrgan entre Congressos que hauria de produir d'aquí a les pròximes tres setmanes per evitar la convocatòria de noves eleccions, tenint en compte que el termini expira el 31 d'octubre, dia en què es dissoldrien les Corts Generals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario