martes, 4 de octubre de 2016

Echenique amenaça

Resultado de imagen de pablo echenique

Un dels factors col·laterals de l'embolic del PSOE i la seva previsible canvi des del cap a l'abstenció, és el cabreig dels dirigents de Podem que ja estan amenaçant per deixar caure les aliances en les autonomies on governa el PSOE.aprovechándose de la seva debilitat actual.

Podem ha llançat un nou atac als barons socialistes crítics que governen amb el suport del partit morat. Pablo Iglesias i els seus amenacen de retirar la seva col·laboració a aquells que podrien decantar-se per una abstenció al Partit Popular. Primer va ser Castella-la Manxa on la formació estatge va trencar l'acord que tenia amb Emiliano García-Page, i ara, els que estan en perill són el valencià Ximo Puig i l'aragonès Javier Lambán.

Aragó

El secretari general de Podem Aragó, Pablo Echenique, creu que en el cas que el PSOE decideixi amb la seva abstenció permetre quatre anys més de govern del popular Mariano Rajoy, el líder socialista a Aragó, Echenique manté la seva amenaça al PSOE aragonès si facilita l' govern de Rajoy, Considera que Lambán tindrà "molt difícil" explicar als seus socis en la comunitat que ha participat "de manera activa" en aquesta decisió.

I dir que "no ha canviat res" en les relacions polítiques en la comunitat després dels fets aquest cap de setmana al comitè federal del PSOE és "molt dir", perquè quan el "partit més important des de la Transició" està en crisi, segons Echenique el tauler polític "es redefineix". "potser, després d'haver demonitzat la celebració d'unes terceres eleccions, (Rajoy) s'ho replanteja i acaba descobrint que li poden anar bé", ha dit el líder de la formació estatge a Aragó.

Comunitat Valenciana

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, ha assegurat aquest dilluns que si finalment Mariano Rajoy es converteix en president gràcies a l'abstenció del PSOE, convocarà "d'urgència" a la direcció del partit en aquesta autonomia per decidir si mantenen o no el seu suport al Govern de Puig ..

"És aviat avançar aquesta decisió, però la nostra preocupació és gran", ha assegurat el dirigent de Podem, que ha afegit que "si la situació del PSOE desemboqués en un govern de Mariano Rajoy, que ha maltractat els valencians, nosaltres haurem de prendre decisions polítiques ".

Balears

A les Balears, on governa la socialista Francina Armengol, més propera a Pedro Sánchez, els advertiments no són tan rotundes. Tot i que la portaveu parlamentària d'Podem, Laura Camargo, ha demanat a la baronessa del PSOE que mantingui el seu "no" a Rajoy, el partit morat ha plantejat als socialistes la necessitat de "blindar" el seu acord per protegir-lo de les "directrius" que a partir d'ara vindran "des de Madrid o Sevilla" i, en aquest sentit, "renegociar-i ampliar-lo".

La meva impressió és que és que aquestes amenaces són una simple bravata ja que als que més podria perjudicar una guerra oberta contra EL Psoe seriosa al propi Podem a que immediatament podria rebre represàlies el dels ajuntaments de Madrid, Cadis, Saragossa o València, on governa Podem i que van arrabassar al PP la seva victòria mitjançant la seva aliança. El PP seria de nou el mes beneficiat que arribés a ocórrer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario