domingo, 18 de diciembre de 2016

.'' Arderéis com en el 36 !!!

Rita Maestre. (Foto: Podem)

Ja fa més de cinc anys anys un grup de joves entre els quals es trobava Rita Maestre, ara regidor-portaveu de l'Ajuntament de Madrid van entrar per la força a l'oratori del campus de Somosaguas. Després d'apartar el capellà i davant d'un grup de fidels que hi eren resant, es van despullar fins quedar-se en sostenidor i van llegir un manifest. Durant la «marxa» pel campus, van cridar coses del nivell: «Menys rosaris i més boles xineses», «Arderéis com en el 36», «Contra El Vaticà, poder clitorià», «El Papa no ens deixa menjar-nos les cloïsses» i «Anem a cremar la Confencia Episcopal».

Davant diversos estudiants que havien acudit al temple a resar, afegeix la sentència, Rita Maestre es va col·locar a l'altar, es va treure la samarreta i es va quedar en sostenidor. Mentrestant, altres companyes van llegir un manifest que concloïa amb les següents expressions: "Ni impura ni verge, lliure! ¡Transmaricabollo, viciosa, marieta, puta, lesbiana! "

Finalment, el grup del qual formava part l'actual regidor podemita va abandonar la capella corejant les següents frases: "Anem a cremar la Conferència Episcopal! ¡Menys rosaris i més boles xineses! Contra el vaticà poder clitorià! Traieu els vostres rosaris dels nostres ovaris! ".

Quan van sortir a la llum les fotos i el vídeo de l'incident, van ser denunciat al jutjat penal número 6 de Madrid que finalment la va condemnar a abonar una multa de 4.320 euros, alguna cosa bastant lleu per una profanació d'un temple catòlic Els fets jutjats es remunten a març de 2011, quan la llavors estudiant de Polítiques; parella del professor de la Facultat i actual número 2 de la formació domicili, Íñigo Errejón; i líder de l'associació radical Contrapoder, va participar en una protesta contra les capelles catòliques en universitats públiques.

La Llei, que segons interpreten els jutges de l'Audiència l'article 524 del Codi Penal, no veuria profanació en l'assalt a la capella per Maestre, diu el següent en els articles immediatament anteriors, 522 i 523:

Imágenes de Rita Maestre durante su protesta en el interior de la capilla de la Complutense

Codi Penal

Article 522.
Incorren en la pena de multa de quatre a deu mesos:

1r Els que per mitjà de violència, intimidació, força o qualsevol altre constrenyiment il·legítim impedeixin a un membre o membres d'una confessió religiosa practicar els actes propis de les creences que professin, o assistir-hi. "

Article 523.
El qui amb violència, amenaça, tumult o vies de fet, impedeixi, interrompi o pertorbi els actes, funcions, cerimònies o manifestacions de les confessions religioses inscrites en el corresponent registre públic del Ministeri de Justícia i Interior, serà castigat amb Lapena de presó de sis mesos a sis anys, si el fet s'ha comès en lloc destinat al culte, i amb la de multa de quatre a deu mesos si es realitza en qualsevol altre lloc.

Imatges de Rita Maestre durant la seva protesta a l'interior de la capella de la Complutense

L'ara regidor amb l'assessorament dels seus companys de Podem, va entendre que la sentència era injusta i va decidir recórrer la mateixa per considerar que no havien comès cap delicte.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Madrid ha absolt la portaveu de l'Ajuntament de la capital, Rita Maestre, del delicte contra la llibertat de consciència pel que estava condemnada. La Secció número 16 de l'Audiència Provincial de Madrid ha absolt Rita Maestre, per considerar que l'assalt a la capella de la Universitat Complutense en què va participar no constitueix "un acte de profanació en ofensa dels sentiments religiosos" D'aquesta manera, el tribunal estima el recurs d'apel·lació interposat per la política de Podem. La sentència, en la qual els jutges comparen a la interessada amb les activistes de Femen, ja és ferma.

Tot això ha causat estupor als ciutadans que entenen que si un fet semblant s'hagués produït en una mesquita o un altre lloc de culte la sentència hauria estat de presó d'acord amb els articles 522, 523, 524 del Codi penal que acabo d'esmentar. ¿Perquè s'ha produït aquest disbarat? ... Ok Diari aquest diumenge ens aclareix la situació.

El Centre Tomás Moro que exercia d'acusació denuncia els vincles del jutge que ha absolt Rita Maestre amb els podemitas. El ponent de la sentència que absol l'edil asaltacapillas Rita Maestre és professor en un departament de la Universitat Carlos III dirigit per un company de l'advocat defensor de la regidora podemita.

El redactor de la sentència ha estat el magistrat David Cubero Flores, que dóna classes com a professor associat al departament de Dret Processal de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M).

Resultado de imagen de gonzalo martinez fresneda
Gonzalo Martínez Fresneda

El catedràtic d'aquest departament és Víctor Moreno Catena, que ha estat company de l'advocat de Rita Maestre, Gonzalo Martínez-Fresneda, a la junta directiva de la Unió Espanyola d'Advocats Penalistes per a la Defensa dels Drets.

A més, tots dos lletrats -Víctor Moreno i Gonzalo Martínez-freixenedes coincideixen en la defensa de diversos imputats en l'escàndol dels ERO d'Andalusia. El primer defensa els imputats Mar Moreno i Gonzalo Martínez. Per la seva banda, l'advocat de Maestre, Gonzalo Martínez-Fresneda, és l'encarregat de defensar l'exconseller de la Junta d'Andalusia Gaspar Zarrías.

Aquest és un dels motius que el Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro va plantejar per recusar al magistrat David Cubero Flores per "falta d'aparença d'imparcialitat" com a ponent de la causa oberta contra la regidora podemita Rita Maestre.

El Centre Jurídic Tomás Moro va plantejar a més un altre motiu de recusació: el magistrat David Cubero és secretari de la Fundació Abracadabra, a la qual l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Madrid (del qual forma part Rita Maestre) va cedir gratuïtament un local a l'antic escorxador municipal per celebrar la VIII Setmana de la Màgia Solidària. El Consistori de Madrid figura a més com a patrocinador d'aquest acte, celebrat al novembre de 2015.

Companys del jutge van donar suport a l'edil

No obstant això, la Secció 17 de l'Audiència Provincial de Madrid va desestimar el recurs d'apel·lació del Centre Thomas More i va desestimar els motius de recusació plantejats. Diversos professors de la Universitat Carlos III (en la qual dóna classes el magistrat ponent de la sentència, David Cubero, com a professor associat) van signar un manifesta en suport de la regidora Rita Maestre quan va ser imputada en aquesta causa.

El manifest difós per diversos mitjans de comunicació inclou la signatura d'almenys dos docents de la UC3M: Begoña Marugán Pintos i el professor de Filosofia del Dret Rafael Escudero Alday. També la número 2 de la candidatura d'Podem a l'Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huerta, és actualment professora del programa Legal Studies a la Universitat Carlos III.

La sentència que absol Rita Maestre indica que contra ella no cap cap recurs. No obstant això, les fonts jurídiques consultades assenyalen que podria ser impugnada davant del Tribunal Constitucional (TC), atès que afecta un dret fonamental protegit per la Carta Magna com és la llibertat religiosa.

El Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro, que exercia l'acusació popular en aquesta causa, ha qualificat de "pamflet amb aparença de sentència" la resolució i ha anunciat que està estudiant diferents vies per impugnar-la.

"A cremar la Conferència Episcopal!"

Malgrat absoldre la regidora, la sentència considera provat que Rita Maestre va participar en l'assalt a la capella de la Universitat Complutense al costat de diverses persones que mostraven fotos del Papa amb una creu esvàstica.

Malgrat donar per provats aquests fets, la sentència de la qual ha estat ponent el jutge David Cubero considera que l'actuació de Rita Maestre no constitueix un delicte de "ofensa als sentiments religiosos" tipificat a l'article 524 del Codi Penal.

Vist el resultat obtingut per assaltar llocs de de culte l'absolució obtinguda per per aquesta nena pija amb cervell de mosquit a canvi de no se què, pot esdevenir un exemple per a aquells estudiants vagues que veuen en la política una rendible sortida professional i una dada per afegir al seu currículum professional. El que va ser un simple pecat de joventut que s'hagués pogut restaurar pagant la mòdica sentència, atesos els possibles de la seva família, pot convertir-se per aquells joves que no tenen molt clar el seu futur, un valor per a progressar en la vida, si alguna cosa no ho posa remei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario