domingo, 25 de diciembre de 2016

El tinglado de les escombraries de Cadiz

Resultado de imagen de kichi

Les escombraries comença a envoltar a la regidoria de medi ambient i l'ajuntament de Cadis que regenta José María González "Kichi". Els inspectors de medi ambient del consistori gadità permeten "inflar els parts de neteja" de la concessionària encarregada de recollir els residus de la ciutat, Sufi-COINTER, a canvi de "endollar als seus familiars a l'empresa".

Aquest diari ha tingut accés a la documentació aportada a la Fiscalia Provincial de Cadis que investiga aquesta denúncia presentada per diversos treballadors de la companyia encarregada de netejar els carrers de Cadis des de l'any 2006. Malgrat les nombroses queixes i irregularitats imputades a la companyia, el contracte de Sufi-COINTER va ser prorrogat per un any més per "Kichi" a raó de 13,3 milions d'euros.

En la denúncia, s'acusa d'una "presumpta ocultació de dades, tant als inspectors com comandaments intermedis, gerent i l'Excm. Ajuntament de Cadis ". "Es reflecteix", diu l'escrit, "una cadena de favors entre l'empresa i alguns inspectors, on l'empresa es beneficia dels parts dels inspectors que oculten el servei que realment es desplega a la ciutat i aquests inspectors es beneficien amb contractes temporals i indefinits que recauen en els seus familiars ".

A més, els treballadors de Sufi-COINTER acusen al consistori que regeix "Kichi" de "la gran passivitat i la falta d'interès, presumptament enganyant i estafant a la ciutat de Cadis amb uns serveis que no s'assemblen a res amb els que presta a realitat ".

La denúncia presentada a la Fiscalia aporta els contractes laborals d'alguns dels familiars "endollats" de 3 inspectors municipals. Aquests funcionaris són acusats de "fer els ulls grossos" quan s'inflen els parts de neteja, a canvi de "endollar" als seus fills o germans.

González Bauza és el màxim responsable de la neteja de Cadis com a regidor de Medi Ambient des que li designés Kichi per al càrrec. Abans va ser coordinador general de neteja del consistori durant anys.

L'enregistrament que publica aquest diari registra la reunió mantinguda per l'edil de Medi Ambient amb treballadors de la contracta de neteja al desembre de 2015. Durant el tens trobada, alguns dels presents recriminen a Manuel González Bauza que els inspectors municipals estiguin "inflant" i "falsejant" els parts de neteja diaris.

Aquest fet té una repercussió directa en les arques municipals i en els propis gaditans, ja que a la declaració s'indica que les ciutats les han escombrat un determinat nombre d'efectius i de maquinària que no es correspon amb la realitat.

En ser preguntat per la falsificació dels parts, González Bauza reconeix estar al corrent d'aquesta irregularitat, sense prendre mesures concretes, mentre indica que és una pràctica que no és difícil de fer:

Manuel González Bauza, regidor de medi ambient de Cadis.

La dimissió de Manuel González Bauzá

Finalment l'alcalde podemita de Cadis, José María González 'Kichi', ha acceptat la dimissió del regidor de Medi Ambient, Manuel González Bauza. L'edil va ser reprovat per l'oposició en el ple municipal després dels escàndols que l'implicaven en una trama amb la contracta d'escombraries Sufi-COINTER.

Els vots de PP, PSOE i Ciutadans van ser suficients per reprovar el regidor de 'Kichi' que havia reconegut en unes gravacions difoses per aquest diari que els inspectors municipals inflaven i falsejaven els informes de la contracta de neteja. En altres àudios, reconeixia que "ha de favors" als responsables de Sufi-COINTER doncs havien endollat ​​al seu fill saltant-se l'antiguitat de 25 treballadors de la contracta municipal.

Aquestes informacions van causar un gran enrenou no només entre els grups de l'oposició sinó entre els propis ciutadans. Malgrat això, l'alcalde podemita de Cadis després d'afirmar que havia escoltat la gravació de la seva edil, el regidor gadità va assegurar que no li "produeix cap tipus de contrarietat" i que en aquesta conversa "no s'admet cap possible irregularitat".

L'actitud de Kichi, defensant al seu edil, potser tingui a veure amb el fet que el mateix alcalde va donar el vistiplau a la renovació de la contracta Sufi-COINTER per 13 milions d'euros malgrat saber que "inflaven" els parts de neteja, entre d'altres irregularitats. De moment, l'oposició no ha demanat responsabilitats polítiques a l'alcalde, simplement s'han limitat a crear una comissió específica de control i fiscalització del contracte de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària de la ciutat.

Així mateix, l'Ajuntament ha assenyalat que l'alcalde, "després d'un termini per analitzar la situació", ha parlat en el matí d'aquest divendres amb el seu ja exregidor per comentar-li que "havia de dimitir", cosa que ja ahir González Bauza li havia proposat i que va cristal·litzar en la posada a disposició del primer edil de la seva acta de regidor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario