jueves, 22 de diciembre de 2016

La revolució dels pessebres


A l'Ajuntament de Madrid solia posar l'hora d'ara, un gran naixement amb gran quantitat de llums que rebia la visita de milers de madrilenys. El nou consistori regit per Manuela Carmena de Ara Madrid amb l'excusa de la seva laïcitat, va decidir suprimir aquesta tradició com tantes altres tradicions populars de signe catòlic. Preguntada sobre aquesta qüestió a Rita Mestra, portaveu del Ara Madrid assegura "que mai ha hagut un pessebre en aquest lloc, instal·lat per l'Ajuntament", És ... ¿mentidera o ignorant ?, cosa totalment fals ja que des de fa almenys 30 anys fins l'any passat que van decidir deixar de muntar-lo, ha estat el pessebre en aquest lloc.

Davant d'això, un grup de ciutadans ha decidit organitzar-se per mostrar la seva disconformitat «retornant» el Naixement a aquest monument col·locant cada dia pessebres sota els seus arcs. En una carta escrita pels promotors de la protesta, i situada al costat dels pessebres, expliquen els motius que els porten a queixar d'una manera tan original: «Moltes de les persones que vivim a Madrid ens sentim cristians, catòlics i espanyols.

Estem orgullosos i ens agrada celebrar l'arribada de Jesús, centre d'aquestes festes a les que altres persones donen un altre significat », expliquen. I per això demanen a l'alcaldessa que els permeti la celebració de «el que per a nosaltres és el més important» alhora que exigeixen que Carmena «respecti la tradició i la cultura» i que no els faci prescindir dels pessebres i naixements que per ells «tant signifiquen», expliquen en la missiva que conclouen desitjant-li unes bones festes a l'alcaldessa.

La protesta s'està difonent gràcies al boca a boca, però també a través de les xarxes socials. A Twitter, per exemple, la gent està compartint les seves fotos col·locant els portals de Betlem amb el hastag #PontubelenPuertadeAlcala. La queixa també arriba als madrilenys per mòbil. Madrilenys de totes les edats van aquests dies fins a la Puerta de Alcalá per col·locar sota del monument diferents tipus de Pessebres, en la mateixa ubicació on anteriorment situava un Naixement l'Ajuntament de la capital, per demanar a l'alcaldessa, Manuela Carmena, que "respecti la tradició dels Naixements ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario