jueves, 15 de diciembre de 2016

La incompetència dels ajuntaments del canvi

Captura de pantalla 2016-01-04 a las 10.55.56

Les eleccions municipals van permetre que Podem i els seus coalicions accedís al poder en les mes importants ajuntaments del país. La primera prova del cotó per veure si la nova política seria un canvi per als ciutadans era el pressupost, la llei més important de l'any on es plasma l'acció de govern. Aquest observador tenia interès per analitzar-Pereo és missió gairebé impossible. La gestió municipal segueix sent alguna cosa fosca i de fet encara no disposa de dades fefaents del grau de compliment

Executar un pressupost d'un ajuntament i dur a terme les inversions previstes és una tasca difícil, que no està a l'abast de polítics aficionats que han aparegut gestionant les grans ciutats del nostre país, aquestes estan regides en aquest moment per incompetents que deixen reunions per a plans de desenvolupament de les seves ciutats per a acudir a assemblees del seu partit. Si perduren diversos anys al poder, van a sumir aquestes ciutats en el subdesenvolupament, que necessitaran dècades per tornar-les a situar en l'estat anterior a les últimes municipals.

Alguns per defensar-diuen que són nous i que necessiten temps per aprendre. Però els que ho diuen treballen i tenen bons sous. Els aturats que han perdut la prestació i viuen en la pobresa severa, els que estan amenaçats de desnonament i els joves que té feines precàries que no els permeten tenir un projecte vital en la nostra estimada Espanya no poden esperar.

A falta de dues setmanes per tancar l'exercici de 2016 els grans ajuntaments de Podem no s'han executat en el millor dels casos, ni el 50% de les inversions previstes per a aquest any, que denoten la manca de competència dels polítics que estan regint els consistoris de Madrid han executat el 40% del pressupostat, Barcelona, ​​no es publiquen dades d'execució, València solament el 50%, igual mes o menys que la Corunya o Saragossa.

Mai uns ajuntaments havien estalviat tant i ells presumeixen de superàvit. El que no saben que això és només una mostra de falta de gestió i incompetència. Davant l'escandalós del tema estan intentant redirigir aquests diners a altres departaments alguna cosa totalment prohibit per llei. A més lamentablement, en tots els anomenats ajuntaments del canvi, coincideixen que la transparència del pressupost brilla per la seva absència.

El cas més cridaner és l'Ajuntament de Cadis que només ha gastat el 2% de les inversions previstes. La pàgina web té un foto preciosa d'una ciutat meravellosa. Però ha estat impossible trobar res del pressupost de 2016. Vaig entrar a la pestanya de participació ciutadana i res, parlen del bus turístic i posen ordenances municipals diverses. Vaig entrar a la pestanya d'Hisenda i res del pressupost de 2016. Vaig provar en execució pressupostària i surt un document d'Excel amb una mida de lletra similar a la dels barrufets, però de l'any 2011.

El web de l'Ajuntament de Barcelona a la portada té una pestanya de Transparència i aquest observador va entrar. A dins hi ha una pestanya de gestió econòmica i dins una de gestió pressupostària. La informació sobre pressupostos anteriors està ben ordenada, amb la gran tradició dels dissenyadors catalans i excel·lent funcionalitat. Però en punxar sobre pla estratègic 2016-2019 apareix a la pantalla "pàgina en construcció."

Colau va dir que la seva prioritat serien les persones. Però la Plataforma Antideshucios ja l'ha criticat públicament per incomplir el seu programa. Ella els ha contestat reconeixent i donant les gràcies per la crítica, però no va aprofitar per explicar com pensa complir el seu programa.

El que sí que ha fet és permetre que el seu ajuntament s'adhereixi a la secessió de Catalunya i imposar a Podem una línia vermella per pactar amb el Psoe el referèndum d'independència, per davant de l'atur, de la pobresa i dels desnonaments. El debat és absurd ja que el referèndum exigiria reformar la Constitució i el PP té dret de veto.

D'altra banda el capítol de sous d'aquests ajuntaments, ja havia estat compromès a meitat de d'exercici la partida de personal a causa de contractacions innecessàries com a assessors o altres milongues normalment de persones afectes a Podem com també les partides de subvencions a entitats o persones afectes també estan esgotades des de fa temps i malgrat reduir o suprimir ajudes a entitats com Banc d'Aliments a València, Càritas a Cadis etc, per aquest fet cada ciutat viu aquest dèficit cada vegada més gran per a ajudes a persones amb necessitats siguin municipals o ONG no bé catalogades per aquests sectaris.

Tant pregonar per l'augment de la despesa social, s'han deixat d'efectuar inversions necessàries i ja previstes per a les ciutats com a centres de barri, esplais, jardins, dotacions per a seguretat, manteniment i neteja dels carrers, desratització que ja estaven pressupostats com es ha pogut ja comprovar l'evident deteriorament de la ciutat de Madrid en aquest aspecte. Les partides per a cooperació internacional per a ajuda a països en desenvolupament, també s'ha vist incrementat de manera exponencial en aquestes ciutats en detriment de les necessitats dels seus ciutadans.

Per tant, tot segueix en igual en els supòsits ajuntaments del canvi. La sensació d'aquest observador amb Podem és similar a la de l'exèrcit de Pancho Villa, i els seus primers pressupostos i la seva gestió municipal passats any i mig des que van prendre possessió ho confirma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario