martes, 13 de diciembre de 2016

La "valentia" de la CUP
Ahir matí, diversos diputats de la CUP al Parlament català han mostrat el seu malestar per que els Mossos d'Esquadra hagin detingut quatre dels cinc joves de l'esquerra independentista catalana que la setmana passada no es van presentar davant del jutge de l'Audiència Nacional que els havia citat com investigats per cremar fotos del Rei durant l'última Diada. Per demostrar la seva força han trencat aquest dilluns fotografies del rei Felip VI en una roda de premsa i han exigit "més valentia" a la resta de forces separatistes,

La diputada de la CUP Mireia Vehí, flanquejada per Anna Gabriel, Gabriela Serra, Joan Garriga, Benet Salellas i Eulàlia Reguant, que sostenien fotografies del Rei del revés, ha assegurat que, davant de la "mà dura" que aplica el Govern de l'Estat contra els promotors del procés independentista, els anticapitalistes no pensen donar "ni un pas enrere".

Tot seguit, i abans de donar pas al torn de preguntes, els representants de la CUP han fet trossos les fotografies de Felip VI davant les càmeres amb el missatge que no van a fer un pas enrere a la vegada que han insistit a reclamar la destitució del conseller d'Interior, Jordi Jané.

A aquests mastuerzos algú hauria de dir i demostrar-los que ells no són el poble català, tot i pretenguin demostrar el contrari amb els vots o bé amb la declaració d'independència, que estan fent xantatge al govern, només per una qüestió de casualitat matemàtica electoral estan en aquesta posició de força, fet que difícilment es repetirà si hi ha unes noves eleccions que rellotge segueix avançant i ara el temps va en si contra i que mentre això no canviï, no tenen mes remei que acatar les lleis existents els agradi o no.

Ells només representen una minoria violenta i provocadora aliada amb els violents que volen estar al plat i les tallades. Se senten amenaçats en la seva prepotència ara que el govern d'Espanya ha decidit tenir en compte moltes de les reivindicacions de Catalunya. Caldria recordar-los que ells sols són incapaços de donar el pas endavant, només poden arribar a la provocació o l'enfrontament antisistema que fins ara està sent suportat ovejunamente pel poble català. que necessiten que altres ho facin per ells, per culminar un proces que mai es produirà, i ni tan sols han dissenyat. Ells ara mateix segueixen sent l'excrement de la societat catalana, per molt que pretenguin demostrar el contrari. Espero que algú es recordi.

La policía detiene a los otros dos investigados por quemar fotos del Rey en la Diada
Un autocar amb manifestants de la CUP portava als dos idiotes que faltaven

La policia deté els altres dos investigats per cremar fotos del Rei a la Diada

La Policia Nacional ha retingut aquest matí l'autobús on viatjaven Nora Miralles i Roger Santacana, els dos que faltaven per detenir pel suposat delicte d'injúries contra la Corona. Tots dos estaven citats a declarar davant l'Audiència Nacional per l'episodi a la Diada on es van cremar i destrossar fotos del Rei. Tant Miralles com Roger són membres de la CUP i estaven viatjant a Madrid en una expedició dels cuperos per concentrar-se en protesta per les cinc detencions. Després de dues hores d'identificacions, la policia va procedir a detenir-los i traslladar-los a comissaria.

Segons ha informat Roger Sánchez, d'Alerta Solidària a El Món a RAC1, tres furgonetes de la policia van obligar al vehicle en què viatjaven a desviar-se a una gasolinera d'Alcalá d'Henares. Un cop aturats, els agents van fer baixar de l'autocar als passatgers un a un per identificar-los i cachearlos.

El mateix Roger Sánchez, que viatjava en aquest "autobús solidari dels països catalans", ha informat a la ràdio del Grup Godó que tant Nora Miralles com Roger Santacana anaven a ser els últims a ser identificats per la policia en anar asseguts a les últimes places de l'autocar. Sobre les 7.50 hores, i després d'haver escorcollat ​​a tots els passatgers, va arribar el torn dels dos investigats.

El compte de Twitter de la CUP Barcelona va informar que, després de les pertinents identificacions, la Policia Nacional va permetre que Nora Miralles tornés a l'autocar en un primer moment, però Roger Santacana va ser detingut. Minuts més tard, i després de la confusió inicial, Miralles també va ser detinguda i tots dos seran portats a comissaria per prendre'ls declaració.

Segons Roger Sánchez, la policia podria saber que els dos investigats anaven en aquest autocar a causa que diversos mitjans van gravar com partia el vehicle o per algun "delació dels Mossos d'Esquadra".

Els agents han agafat tot el material que portaven els passatgers a l'autobús - estelades, pancartes i samarretes-, l'han fotografiat escampat per terra i tot seguit se l'han retornat als seus propietaris.

L'objectiu dels simpatitzants de la CUP era participar en una concentració a les portes de l'Audiència Nacional, on a les nou del demà han de declarar els cinc detinguts per un presumpte delicte d'injúries contra la Corona. Tot i que la comitiva cupera no arribarà a temps per a l'inici de la protesta asseguren que la concentració seguirà cap endavant perquè hi ha més associacions convocades. Sobre les nou del matí l'autobús va poder reprendre la marxa i viatjar al centre de Madrid per sumar-se a la resta dels seus companys.

Fins a les portes de l'Audiència s'ha desplaçat Anna Gabriel, diputada de la CUP al Parlament, per donar suport als seus companys de files que declaren aquest dimarts. Allà, la parlamentària ha insistit: "Som aquí per l'actuació d'ofici de la Conselleria d'Interior, que decideix identificar les companyes que van fer la crema simbòlica d'imatges de la monarquia". "Una crema que s'ha fet en moltes ocasions i és la Conselleria, per tant, qui decideix que estiguem avui davant aquest tribunal d'excepció i perdent el temps", ha reblat davant de la seu judicial, fins on s'han desplaçat també representants polítics d'ERC i Units Podem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario