miércoles, 28 de diciembre de 2016

El "no és no" ... com que no

Foto: Pedro Sánchez, en su último mitin, en la localidad asturiana de El Entrego, en San Martín del Rey Aurelio, el pasado 10 de diciembre. (EFE)
Pedro Sánchez, en el seu últim míting, a la localitat asturiana del Lliuro, a San Martín del Rei Aurelio, el passat 10 de desembre. (EFE)

La reunió, ahir, del sanchismo a Madrid va tenir una mica de crepuscular: Hi havia més periodistes que polítics. A l'llemamiento de l'alcalde juny Jose Antonio Rodriguez, que afirmo que la reunió havia estat trending topic a twiter. Unes desenes (68) de diputats, alcaldes i quadres es van donar cita per certificar-se com moviment abans del transcendental Comitè Federal del 14 de gener i animar al seu líder.Los pedristas es van reunir aquest dimarts a Madrid sense figures destacades. Segons ells la trobada marca "un abans i un després" perquè va ser trending topic a twiter. Necessitaran molt més.

Van estar les diputades per Orense Rocío de Frutos, i Balears Sofia Hernanz, el portaveu adjunt del PSOE a l'Assemblea de Madrid, José Manuel Franco, els membres de l'Executiva del PSM Carmen López i Daniel Viondi, a més de la coordinadora estatal de les plataformes de militants que demanen congrés immediat, la sevillana Neus Hernández. També hi va haver una gruixuda representació de socialistes d'Andalusia, Extremadura -el secretari de Càceres capital, Vicente Valle, Galícia i València, a més dels alcaldes de Jun (Granada), José Antonio Rodríguez Salas, el de Xirivella (València), Michel Montaner , i de Calasparra (Múrcia), José Vélez, així com l'expresident de la diputació de Cadis, Rafael Román. L'únic membre del PSC que va assistir ho va fer a títol individual, el diputat Román Ruiz. Van excusar la seva presència Odón Elorza i Susana Sumelzo, que donen suport a Sánchez.

Hi va haver més gent pendent dels absents que dels presents en la trobada que els pedristas van celebrar aquest dimarts a Madrid i del qual va sortir un manifest a favor de la presentació de Pedro Sánchez com a candidat a la Secretaria General del PSOE a les primàries que el Comitè federal del partit ha de convocar el proper 14 de gener.

Ahir van tractar de demostrar-li que conserva suports suficients en totes les federacions del PSOE per «liderar» un moviment de base i que les baixes, alguna molt sonada, com la de l'ex secretari d'Organització César Luena, ara alineat amb Patxi López, no han de dissuadir- . Les absències rellevants de la presidenta balear, Francina Armengol, la basca Idoia Mendia, Óscar López i el sevillà Alfonso Rodríguez de Celis, entre d'altres-,


Els reunits van fer públic al final un manifest en el qual ressalten que Sánchez segueix sent el cap de cartell idoni per impulsar «una alternativa» que aconsegueixi la «democratització» i obertura del PSOE, que «reconegui la pluralitat» d'Espanya i que aconsegueixi « la resintonía amb la nostra identitat socialista ». «L'única garantia que el partit marxi per aquest camí és que el lideri Pedro Sánchez», va resumir Toscano, «avui és molt més líder que abans». Ábalos ha insistit que Sánchez va mantenir fins al final una actitud «d'absoluta insubornabilitat» i fermesa «davant ingerències de qualsevol poder» i per això és ideal per a un PSOE «alternatiu a la dreta». En el manifest, es diu que Sánchez pot recuperar el vot que s'ha anat a Podem.

El principal absent, l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez que després del seu anunci de donar la volta a Espanya visitant seus socialistes, parlant amb militants, s'ha quedat de moment en dues visites a un poble de València i un altre d'Astúries. ¿Serà que la militància ja no l'aclama com el presumia? El grup del "no és no", ja cap en un taxi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario