domingo, 11 de diciembre de 2016

Rubí, escenari d'una pel·lícula de Berlanga

Un L'ancià de 89 anys cala foc a un exemplar de la Constitució Espanyola a Rubí,

L'únic municipi de Barcelona que va celebrar la festivitat de la Constitució el passat 6 de desembre, va ser Rubí amb un Ajuntament amb 76.000 habitants, regit per Ana María Martínez que ha defensat una Constitució "reformada" que doni resposta "als nous reptes i al encaix de les nacionalitats "en el conjunt d'Espanya i" renovada "que inclogui les noves generaciones.el PSC, perquè un regidor convergent venut a l' 'enemic' va recolzar una moció commemorativa de PP, PSC i Ciutadans.

Pocs minuts abans de l'inici de l'acte ja s'havien reunit una trentena de persones amb banderes independentistes i pancartes. "Aquesta Constitució no ens representa", deien aquests cartells. Els regidors de la CUP i ERC han acudit acompanyats per integrants de l'entitat independentista Òmnium Cultural, de les Joventuts d'ERC i les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), de l'PDECat. "Rubí és la riota de Catalunya", ha afirmat Èric Zaldívar, el cap local de JNC-Rubí. "El tripartit de PSC, PP i Ciutadans defensen una Constitució que va en contra del progrés de Catalunya", ha afirmat. Ells han intentat boicotejar aquest acte de celebració de la Constitució organitzat per l'Ajuntament, governat pel PSC i un regidor trànsfuga de CDC.

Segons han informat fonts municipals, els participants en la protesta convocada per la JNC, branca juvenil de PDECat (exCDC), han enarborat pancartes i banderes independentistes i han escridassat i interromput amb megàfons les intervencions dels representants municipals en l'acte d'homenatge a la Constitució. Finalment el mes ancià d'aquest grup de sabotejadors (89 anys), va cremar un exemplar de la Constitució.

L'escena de la periodista de TV3 en terra de ningú, conté tots els ingredients d'una pel·lícula de Berlanga, que abans de convertir-se en cineasta va ser falangista i 'divisionari' quan a Espanya no es podia ser una altra cosa. Ara, que a Catalunya només es pot ser nacionalista, aquesta imatge confirma la genuïna espanyolitat de l'independentisme.

Sobre aquest fet totalment singular, Mariano Gasparet ha trobat 05:00 detalls que mostren l'esperpent que s'està vivint en la política catalana.

1.- La celebració del Dia de la Constitució ha passat de ser un dibuix de pàrvuls al motiu d'una moció i el peatge d'un trànsfuga de CiU.

2.- El partit del trànsfuga (Convergència) va canviar de nom per amagar un passat ominós de lladronicis i comissions del 3%, com feien els malfactors del Far West sense que aquesta estratagema hagi modificat ni una mica la tirada fenícia dels seus afiliats.

3.- Mig centenar d'alegres manifestants coregen el nom del trànsfuga - "Ens falta l'Sergi García", diuen- i animen a l'Avi, sobrenom del pare de la pàtria catalana, Francesc Macià, i impulsor d'un projecte de Constitució de la República Catalana que en el seu articulat, per descomptat, va blindar la indissolubilitat de l'Estat.

4.- Aquests maulets són l'avantguarda d'una Euskal Herria amb barretina -'els Països catalans'- i tenen en Felip VI una excusa perfecta per recrear la resistència contra la dominació borbònica.

5.- El iaio es diu Juan Martínez, va néixer a Almeria, i va estar 16 vegades pres -segons diu- per "lluitar per la República i contra el feixisme": ara, pel que es veu, a protestar contra una festivitat en la qual ningú creu, bé mereix una foguera.

La nació, "unitat de disbarat en l'universal" ha confirmat a Rubí que el signe distintiu de la seva "indissolubilitat" és aquest esperpent capat de drama que tan bé va retratar el cineasta valencià i que tan mal ha imitat Emilio Martínez-Lázaro amb la seva saga de '8 cognoms'.

Resultado de imagen de dia de la constitución rubi
Els constitucionalistes amb la Constitució a la mà, amb els nacionalistes darrere increpant, la periodista de TV3 en terra de ningú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario