domingo, 11 de diciembre de 2016

La fúria de Maduro contra El Vaticà

MaduroPapa

Diumenge passat 4 de desembre ja li vaig avançar l'existència d'una carta confidencial del Vaticà als negociadors advertint sobre el bloqueig del govern veneçolà en no complir cap de les condicions prèvies per iniciar un procés veritable de pau que ha desencadenat la fúria de Nicolás Maduro fins al punt que si no fos que al Vaticà no hi ha exèrcit algun podria haver-se desencadenat un conflicte amb resultats incalculables.


Avui els porto la carta confidencial completa obtinguda per mitjans bastant rudimentaris. Un document històric publicat per Dolar Tuday que és clarificador per les seves precisions i qualitat de contingut. Si bé és un document confidencial, és una carta d'alt contingut polític, no religiós, signada pel secretari d'Estat del Vaticà, cardenal Pietro Parolin, a instàncies de Sa Santedat Francisco.


Entre altres coses en la carta s'afirma "Finalment, pel que fa a als continguts i a les concessions mútues entre les parts en joc, és oportú destacar que els drets es respecten, no es negocien".

De manera extraoficial els presentem els aspectes més resaltantes de la carta de quatre pàgines d'extensión.A continuació una foto de la carta íntegra, Servei vostè estimat lector, les seves pròpies conclusions (lapatilla.com)

CartaVaticano1
CartaVaticà 1
CartaVaticano2
CartaVaticà 2
CartaVaticano3
CartaVaticano3

La resposta de Maduro

El govern veneçolà, sense pensar-ho molt hauria respost a la històrica carta confidencial enviada pel Vaticà als representants de la taula de diàleg veneçolana, que va desencadenar la fúria de Maduro & Co La resposta no es va fer esperar. En la missiva, datada el dos de desembre, el psiquiatre Jorge Rodríguez en nom del govern bolivarià, informa "molt respectuosament", al Cardenal Pietro Parolin, Secretari del Vaticà, que no prendran en consideració cap de les comandes realitzades per la Santa Seu acordats davant els representants de l'ONU, Mercasur i altres organismes internacionals.


Jorge-Rodriguez-Nadie-980
Jorge-Rodriguez

"En nom al respecte que ens mereix, no podem més que demanar a Vostè reciprocitat en la pràctica del mateix respecte, per tant no prendrem en consideració cap dels seus anomenats peremptoris o exigències que s'allunyin del paper d'acompanyant convidat per una nació lliure i sobirana com és Veneçuela "

Prèviament a la carta, mitjançant la qual expressen la seva protesta "enèrgica" als termes de la comunicació del Vaticà, defineixen el "acompanyament" que desitgen que ha de ser "prudent, silenciós i imparcial, no inherent als temes abordats entre les parts"

Rodríguez passa llavors "en honor a la veritat" a donar resposta a alguns dels plantejaments de la carta signada pel cardenal Pietro Parolin

Afirma que en una taula temàtica s'havia acordat "combatre les agressions financeres que contra el nostre país s'han instal·lat (sic) fa més de tres anys i que inclouen accions contra la nostra moneda (...) un veritable bloqueig financer contra el nostre país de part de factors del sistema financer internacional "i llavors li afirma a Parolin que" la resposta de la MUD ha estat l'omissió i el silenci malgrat que a la taula temàtica han expressat estar d'acord amb els nostres plantejaments "

Rodríguez afirma que a Veneçuela ja hi ha un cronograma electoral "segons el que preveu la nostra Constitució i en les nostres lleis: eleccions de Governadors d'Estat a mitjans de 2017, eleccions d'alcaldes municipals a la fi de 2017 i eleccions presidencials a la fi de 2018"

Considera d'una "lleugeresa sorprenent" que Parolin s'hagi referit a la "alliberament de detinguts" Respecte als presos polítics, Rodríguez afirma que "són persones que estan sotmeses a delictes contra l'ordre constitucional, les persones i la propietat"

Rodríguez li ensenya a Parolin que "superar el desacatament de l'Assemblea Nacional" això "vol dir pura i simplement que ha de ser l'Assemblea Nacional (...) qui es posi a dret i acati les sentència del Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela" i remata "això ho saben i ha estat llargament discutit amb els representants del costat opositor. Assumim que no li van informar a Vostè o ho van fer de forma incompleta i esbiaixada "

Remata la carta de 4 pàgines, plenes d'adjectius que "Veneçuela no és un protectorat del Vaticà" i segueix amb "la condició de la presència del Vaticà a la taula de diàleg entre veneçolans és en qualitat d'acompanyant convidat (...) pregunteu-vos si a prendre partit per una de les parts, com ho fa en la seva carta, afavoreix al procés de diàleg o si, per contra, procura el seu implosió.

Signa la missiva com Jorge Rodríguez Gómez, representant del Govern de la República Bolivariana de Veneçuela davant la Mesa de Diàleg ".

Ruptura de la Taula del Diàleg

El president de l'Assemblea Nacional, Henry Ramos Allup, ha expressat que el procés del diàleg "aquesta mort perquè no ha produït cap resultat".

"Jo crec que el diàleg està el diàleg està absolutament mort, no té cap sentit seguir aquí, ha fracassat com a instància, ens vam donar la oportunitat a un altíssim cost polític", ha afegit el parlamentari.

No obstant això, va afirmar que els que vulguin seure a dialogar aquest és un dret i les seves raons tindran. "Els que amb moltes reserves, a instàncies d'altres organitzacions polítiques, ens vam asseure a veure que passava ens vam asseure, què hem perdut dues setmanes en un país que ha perdut 18 anys".

Pel que fa al que ha dit el president Maduro, que va ser ell que els va obligar a seure, el dirigent de la tolda blanca va respondre que "que estem aquí per disposició pròpia, ningú ens obliga a seure ni a parar-nos".

De la mateixa manera, ha destacat que "el que més a perjudicat al Govern internacionalment és el desconeixement de la sobirania nacional", específicament el de l'Assemblea Nacional.

Henry Ramos Allup señaló que Maduro debe adoptar las decisiones que el país requiere | Foto Archivo El Nacional
Henry Ramos Allup 

No hay comentarios:

Publicar un comentario