miércoles, 28 de diciembre de 2016

Pujol Corporation 59 - L'estudi de Forbes sobre la fortuna dels Pujol

Jordi Pujol (Expresidente de la Generalitat)

Segons els estudis de Forbes, el capital acumulat de Jordi Pujol podria ser de 3.300. milions d'euros (sobre uns 3.500 milions de dòlars) en l'any 2015, Pujol seria així la setena persona més rica d'Espanya, superant per gairebé 4 vegades els 900 milions de dòlars que tenia l'exdictador comunista Fidel Castro.

La propietat declarada de Jordi Pujol, no superava els 1.000 milions d'Euros quan es va començar a investigar pel departament d'anticorrupció de la CIA. Per tenir dades comprovats dels delinqüents que mantenien fons en paradisos fiscals. Però el primer toc d'atenció dels Pujol la va produir Pasqual Maragall que en una sessió parlamentària va pronunciar, "Vostès tenen un problema i es diu 3%" on acusava Artur Mas de la gestió dels 23 anys de govern de Pujol a la Generalitat.

D'aquests 3.300 milions d'euros, 2.400 milions estarien repartits entre Panamà, Andorra, Belize i Suïssa. La família Pujol cobrava directament comissions de les conegudes com "Les comissions del 3%", comissions que en realitat anaven del 3% fins al 20% per la adjudicatura de qualsevol obra pública a Catalunya.

La fortuna dels Pujol, ve des de finals dels anys 50 on Florenci Pujol va comprar la 'Banca Dorca' i la va transformar en la 'Banca Catalana' tancada el 1988, absorbida pel Banc Bilbao Biscaia. I de la qual l'antic govern del PSOE va intentar empresonar Jordi Pujol per la sortida improcedent de dipòsits. Dels quals van declarar il·legalment la fallida del banc.

Jordi Pujol, faig servir aquest atac per l'antic govern de Felipe Gonzalez com una "Agressió contra Catalunya" mes el suport internacional financer internacional que va obtenir Jordi Pujol, el cas va quedar en "sobresegut" el 1990. Quedant impune dels casos de corrupció de la pròpia Banca que dirigia.

Ja ho va dir Tarradellas,
"Els catalans no volen conèixer la veritat, volen que els segueixin enganyant"

1 comentario:

  1. Jordi Pinyol Gomez

    Diuen, diuen, diuen però no imputen res.

    ResponderEliminar