viernes, 16 de diciembre de 2016

Callosa de Segura no ha perdut la seva memòria històrica


Els més grans de Callosa de Segura no han perdut la memòria, fins i tot recorden als 64 veïns que van ser ajusticiats per la repressió republicana als que s'han estat honrant amb un monument en forma de creu davant de l'església, des de la fi de la guerra civil a la plaça del poble i que ara el consistori vol traslladar al cementiri municipal.siguiendo la moda de de la "Memòria Històrica" ​​que amb aquesta excusa, vol esborrar tot vestigi dels crims del bàndol republicà i canvien els noms de carrers de persones del bàndol nacional i les sustituten per aquells que van perdre la guerra, com si volguessin esborrar una part de la història.

Els veïns s'havien posat d'acord per intentar impedir el que consideren un disbarat i una ofensa i quan van començar a sonar les campanes de l'església van sortir al carrer es van interposar amb risc per a les seves persones entre les màquines que venien disposades a traslladar el que estat un símbol sota una promesa de remodelació de la plaça en qüestió.

Des de dimecres passat estaven impedint que la creu sigui retirada fent torns al costat del monument de forma ininterrompuda. Aquest dia a la nit, just després d'escoltar missa, es van reunir amb espelmes per resar i cantar nadales per la llibertat religiosa. Des del primer moment, l'alcalde va assenyalar que a causa de l'edat dels defensors del monument no volia ordenar a les forces de seguretat el desallotjament. Ara, Macià, tornarà a reunir-se amb els delegats de la plataforma per intentar arribar a un acord després de Nadal. La decisió ha estat rebuda pels concentrats amb aplaudiments i algunes de les persones no han pogut evitar emocionar-se.

Finalment l'Ajuntament de Callosa de Segura (Alacant) ha decidit suspendre provisionalment el trasllat de la Creu dels Caiguts per la falta d'acord amb el més d'un centenar de veïns que porten 48 hores concentrats contra el canvi d'emplaçament i que demanen "respecte al monument ".Ha posposa la decisió fins després del Nadal després de no arribar a un acord amb els representants de la Plataforma en Defensa de la Creu dels Caiguts, monument que porta inscrits els noms de 64 veïns que van ser víctimes de la repressió republicana .

La creu, que s'ubica a la plaça d'Espanya i al costat de l'església arxiprestal de Sant Martí, porta inscrits els noms de 64 veïns que van ser víctimes de la repressió republicana. El Fran Macià (PSOE), que dirigeix ​​el consistori en un tripartit amb IU i Podem, s'ha reunit aquest divendres durant dues hores amb tres representants dels veïns i no ha aconseguit consensuar el trasllat, aprovat en compliment de la Llei sectària de Memòria històrica.

Els concentrats són en la seva major part majors de 60 anys que tenen algun vincle familiar amb algun dels noms inscrits, i rebutgen el trasllat de la creu al cementiri -propietat de la parròquia-. Estan agrupats dins de la Plataforma en Defensa de la Creu dels Caiguts, una associació que va presentar més de 7.000 signatures en contra de la retirada del símbol. "El poble de Callosa defensa la Creu de la Plaça de l'Església com una expressió de la llibertat religiosa. El sentir majoritari del poble, inclosa la plataforma, és fonamentalment religiós i s'aparta de qualsevol altra ideologia o expressió de caràcter polític", va dir .

Cal recordar que l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians ja va iniciar el passat estiu una petició a través de la plataforma change.org per no retirar la creu i va aconseguir més de 28.000 signatures. "Volen tornar a acorralar la fe dins de les catacumbes carregant-se la creu de la plaça de l'Església de Sant Martí per la Memòria Històrica. Però el que realment volen és eliminar qualsevol rastre de la fe catòlica de la vida pública. No dubten a passar per sobre de la voluntat dels seus veïns.

Vecinos hacen la vigilia junto a la Cruz de los Caídos en la plaza de España de Callosa de Segura

No hay comentarios:

Publicar un comentario