sábado, 17 de diciembre de 2016

Veneçuela - Ara no hi ha ni bitllets

Photo published for ¡NO EXISTIÓ PLANIFICACIÓN! Maduro le pregunta a Merentes que ¿para cuándo van a estar listos los...

A l'inútil de Maduro se li va ocórrer canviar el format dels bitllets i les monedes en un termini molt curt de temps per intentar evitar les grans especulacions de les màfies que especulen amb els canvis de moneda, de tal manera que ha arribat un punt que els ciutadans necessitaran grans sacs de bitllets per aconseguir comprar una bosseta de menjar.

El procés que va arrencar el passat dimarts amb un operatiu massiu a la banca pública i privada va iniciar la seva segona fase aquest divendres i es mantindrà fins al 20 d'aquest mes - només per depósito- a les seus del BCV. El major problema s'ha generat amb la prohibició de circular els bitllets de 100 bolívars, el més utilitzat, no han pogut bescanviar pel nou model de monedes. Els que poden aconseguir arribar a la finestreta se li estan canviant els bitllets per vals mentre s'acaba d'encunyar les noves monedes.

Almenys en cinc estats s'han registrat protestes per la impossibilitat que tenen els ciutadans per dipositar els bitllets ia més per la falta d'efectiu, perquè molts caixers automàtics estan fora de servei i altres segueixen dispensat els mateixos bitllets de 100 que no estan vigents.

Les autoritats financeres van anunciar que des d'ahir estarien en circulació els primers bitllets de 500 i les monedes de 10, 50 i 100 i després progressivament ho farien els de 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 i 20.000 bolívars, que integraran els nous valors monetaris.

 

Sense diners en efectiu

El Banc Central de Veneçuela, a la seva seu de Caracas, lliurament a aquelles persones que van acudir a lliurar els bitllets de 100 bolívars i no tenen comptes en algun banc, una mena de rebut com constància de dipòsit. Des del matí d'aquest divendres, el BCV va lliurar aquest rebut on es certifica que les persones van fer l'operació. Cada persona haurà d'acudir al Banc de Veneçuela per obrir un compte i així disposar dels seus diners. Els que ja tinguin un compte en banc públic, se'ls acredita allí el seu dipòsit. Només cal presentar el número del compte.

Per això s'estan generant llargues cues de milers de veneçolans que intenten desprendre dels bitllets de 100 bolívars, transportant-los com poden, en carretons o carros de la compra, el que en cinc dies deixarà de tenir valor. S'estan produint disturbis per totes les ciutats del país i fins ara hi ha tres morts a les baralles per aquesta causa.


Davant el caos, l'opositor Henrique Capriles va demanar al govern una pròrroga en el bescanvi de bitllets i evitar que es produeixi "un esclat social". "Això és molt greu el que està passant el govern ha de donar la pròrroga i sentir a la gent perquè si no el país es va a anar al carrer, un esclat que no ho volem perquè no és la solució", ha expressat.

En tant Jesús Torrealba, secretari de l'opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD), ha criticat que els bitllets de 500 no hagin arribat al sistema bancari el dijous, tal com va ser anunciat, i va rebutjar la reducció a cinc dies el lapse per al bescanvi dels de 100.

"No es veu amb claredat tot i què és el que està darrere d'això, perquè l'explicació del govern és massa primitiva, massa elemental. Aquest conte que per combatre una màfia que està a Cúcuta (Colòmbia) tu vas a tirar-li tota aquesta broma a un país per Nadal, això no s'ho creu ningú ", ha assegurat.

La gent s'amuntega fora d'un banc a Veneçuela per intentar canviar els bitllets que aviat deixaran de tenir valor. Foto: AFP


Reporten nous disturbis a Ciudad Bolívar
 LaPatilla.com # 17Dic

17 desembre 2016 12:14
Publicat a: Actualitat, Nacionals
    

Foto @JesusMHD
Foto @JesusMHD

Comienza el saqueo en el comercial chino al frente del Hospital Ruiz y Páez. Ciudad Bolívar.

   reportan saqueos en los asiáticos de El Perú a pocos metros de la comisaría

Ver imagen en TwitterVer imagen en TwitterVer imagen en Twitter

  Multiples saqueos se desarrollan en Los Proceres. Arrasan hasta con las bodegas pequeñas. 11:05am

Gente esperan saquear alimentos Bolívar, final de la calle La Piscina 

 11:53 a.m | Helicópteros sobrevuelan , debido a los saqueos ocurridos durante la mañana de hoy- foto @alejandroj858

foto @JesusMHD

Usuaris de les xarxes socials han reportat a través dels seus comptes personals de Twitter que un grup de persones han generat nous disturbis i saquejos a negocis d'asiàtics a Ciudad Bolívar, estat Bolívar, aquest dissabte des d'hores del matí.

Però no només aquest tipus de negocis estarien sent saquejats, sinó també els petits cellers, entre elles la situada en el sector Els Próceres.

La periodista Pableysa Ostos va informar, a més, que helicòpters de la Guàrdia Nacional estarien sobrevolant Ciutat Bolívar causa dels actes violents que es van produir des d'hores del matí d'aquest dissabte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario