sábado, 3 de diciembre de 2016

Cristiano Ronaldo, investigat per eludir a Hisenda


Cristiano Ronaldo, l'imminent Pilota d'Or per quarta vegada, al centre de l'escenari. Cristiano va desviar a un paradís fiscal com a mínim 150 milions per ocultar ingressos per drets d'imatge.

El portuguès, en el punt de mira, segons revela EL MÓN com a membre de la xarxa europea EIC, a partir de la investigació dels documents de Football Leaks obtinguts per la revista alemanya 'Der Spiegel'. El EIC, representat a Espanya per l'El Mundo va publicar aquest divendres que Cristiano Ronaldo va ocultar fins a 150 milions d'euros en un paradís fiscal. Va usar tres societats al paradís fiscal caribeny per cobrar els seus ingressos publicitarios.Pero tot a punta que seran més els futbolistes implicats en un entramat que segons la revista Der Spiegelse sembla "al crim organitzat"

Des de principis de 2009, mesos abans de la seva arribada al Reial Madrid, Ronaldo va resguardar els seus ingressos per drets d'imatge en diverses empreses de les Illes Verges Britàniques, un paradís fiscal al Carib. Aquestes companyies funcionaven de manera opaca en un esquema propi de societats instrumentals sense activitat real, sense empleats i que operen a través de testaferros professionals.

El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández Moya, ha anunciat en una entrevista a Cope que l'Agència Tributària iniciarà una investigació sobre la rendició de comptes de Cristiano Ronaldo amb l'Administració espanyola després que la plataforma "Football Leaks" , composta per la xarxa de periodisme European Investigative Collaborations (EIC), esquitxés el jugador del Reial Madrid, entre altres estrelles, en un escàndol d'evasió fiscal. Hisenda ja li va obrir fa un any una investigació sobre les seves declaracions de la renda entre 2011 i 2013

Empreses fantasma, paradisos fiscals, investigacions tributàries, malabars legals en els millors bufets d'advocats ... El costat tèrbol del futbol. Així, amb els antecedents de les inspeccions a altres clients de Mendes i a jugadors com Messi, Mascherano o Xabi Alonso, el problema per a Ronaldo no és que l'Agència Tributària consideri que ha pagat menys del necessari i li imposi una multa econòmica. La qüestió és si intervindrà la totalitat de l'estructura offshore i li reclamarà responsabilitats per la mateixa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario