martes, 20 de diciembre de 2016

El suïcidi d'Alfons Quintà

Alfons Quintà, en una programa televisiu en 2015 (TVE)

El periodista Alfons Quintà de 73 anys, ha estat trobat mort aquest dilluns a la tarda al seu domicili, situat al carrer Fígols, al barri de Les Corts de Barcelona. Al costat del seu cadàver, els Mossos han trobat el de la seva dona, Victòria, de 57 anys d'edat i metge de professió.

Segons un comunicat dels Mossos d'Esquadra, "a partir de les primeres investigacions policials s'ha pogut determinar que l'home hauria matat la dona amb una arma de foc i després s'hauria suïcidat".

Fonts de la investigació assenyalen que l'arma utilitzada hauria estat una escopeta de caça i que s'ha trobat una nota al costat dels cossos en la qual Quintà explicaria els motius de l'acció.

SOL I AMB PROBLEMES DE SALUT

Els Mossos van rebre al voltant de les 18 hores un avís d'un familiar a causa de que la dona del periodista --ja jubilado-- no havia anat a treballar i no la podien localitzar. Els agents i els bombers es van desplaçar al domicili per realitzar les corresponents comprovacions. Un cop van accedir a l'interior van trobar els cossos sense vida de Quintà i de la seva parella.

El jutge ha acudit al domicili de la parella per a procedir a l'aixecament dels cadàvers i demà s'ha d'inhibir a favor del jutjat especialitzat en violència masclista. Les indagacions per aclarir els fets estan a càrrec de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra adscrita a l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Barcelona.

Algunes fonts assenyalen que el periodista tenia un delicat estat de salut després de superar una complicada operació de cor. A més, hauria trencat amb la seva parella recentment i hauria confessat al seu entorn més proper la seva tristesa per quedar-se sol, tot i que desitjaria refer la seva vida.

Tots aquests antecedents, ia falta d'una investigació més exhaustiva per part de la policia, es pot gairebé afirmar que la mort d'esposa i el seu suïcidi posterior es troba dins dels paràmetres del que es considera com a "violència de gènere" que s'està intentant silenciar, per part dels mitjans i de la societat catalana.

PRIMER DIRECTOR DE TV3 I FUNDADOR 'L'OBSERVADOR'

Alfons Quintà i Sadurní (Figueres, 1943) era un periodista i advocat català. Va crear els programes en català de Ràdio Barcelona. Va ser delegat del diari El País a Catalunya, on va redactar una sèrie d'articles que relacionaven Jordi Pujol amb el cas Banca Catalana. No obstant això, anys després l'Administració dirigida per Jordi Pujol el va designar director general del Projecte d'Empresa Pública de Producció i Emissió de Televisió de Catalunya, TV3.

Després de deixar la direcció de TV3, Quintà va col·laborar en el projecte de L'Observador, diari impulsat per Lluís Prenafeta, exdirector general de Presidència de les Generalitat quan la presidia Pujol i del qual va ser director fins poc després de la sortida al carrer del primer exemplar . El mort va ser assessor científic de la Gran Enciclopèdia Catalana.

Des de llavors, Quintà va ser columnista del diari Avui. Al maig de 2012 va ser nomenat director de diari digital El Debat, en substitució de Francesc Moreno. També va ser columnista del Diari de Girona i va participar com a tertulià en programes com Amics, coneguts i saludats de 8tv.

Darrerament, es mostrava molt crític davant la deriva secessionista de la Generalitat i publicava assíduament, escrits molt ben informats en la premsa digital catalana, sobre la corrupció existent a la sanitat catalana i també en els propis mitjans de comunicació a causa de la seva extensa experiència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario