sábado, 24 de diciembre de 2016

Una "cimera" per sortir corrents

Cumbre por el referéndum en el Parlament de Catalunya, en directo
Cimera pel referèndum al Parlament de Catalunya

La cimera per constituir el Pacte Nacional pel Referèndum ha estat un autèntic desastre, un fiasco i un fracàs en tota regla. La "cimera" anunciada per Carles Puigdemont per ratificar el full de ruta de la Generalitat va acabar com el rosari de l'aurora, sense acord i amb una enorme divisió entre els polítics partidaris del "dret a decidir". Es va imposar la tesi del referèndum pactat amb l'Estat, cosa impossible, el que va deixar als separatistes irredempts amb les vergonyes a l'aire i les seves discrepàncies a l'estenedor dels draps bruts.

Puigdemont va improvisar fa uns dies aquesta trobada per respondre de forma concisa i contundent a la "operació diàleg" empresa pel Govern a través de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, comissionada per Mariano Rajoy per abordar l'expedient català.

La data no era la més adequada, amb els esquís carregats en els cotxes o els hotels reservats i pensant tot el món en les vacances d'hivern es va constatar sobre d'aquesta circumstància, les poques ganes de muntar un nou 9N, que els estan quedant a qui encara ahir estan sortint en els mitjans prometent "o referèndum, o referèndum"

Lo millor de cada casa

La reunió, en la qual es van congregar partits, sindicats, petites patronals, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, en resum, els vividors del Procés, va comptar també amb la presència d'Artur Mas, tot i que el seu successor no era precisament partidari de la seva participació. Per la seva banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aprofitat la convocatòria separatista per anunciar que el judici a Artur Mas i les exconsejeras Irene Rigau i Joana Ortega se celebrarà entre el 6 i el 10 de febrer. També va acudir a aquesta cimera, pot observar a la foto de l'escala a dalt a la dreta, al famós terrorista Carlos Sastre, l'assassí de l'alcalde Viola i de l'industrial Bultó. Ahi estava el millor de cada casa ...

 
Colau és la cara més visible dels 'comuns' a la cita d'avui

El pacte no es reunia des de mesos abans de la celebració del referèndum il·legal del 9 de novembre de 2014 i ha estat reactivat per Puigdemont per intentar oferir una imatge d'unitat del separatisme amb l'adhesió afegida de l'alcaldessa comtal i els seus "comuns", que davant el "referèndum o referèndum" de l'executiu autonòmic aposten per explorar, ni que sigui a títol d'inventari, la possibilitat que la consulta sigui pactada amb l'Estat.

Els que tenian mes interès, la CUP també ha tingut un paper protagonista en la "cimera", ja que la seva celebració era una de les exigències per aprovar els pressupostos autonòmics que inclouen una voluminosa partida per a la celebració d'aquesta nova consulta. Anna Gabriel, la diputada i portaveu cupera, s'ha felicitat per la trobada, tot i que s'ha mostrat escèptica respecte a les pretensions d'alguns participants que el referèndum tingui el vistiplau de l'Estat. També ha afirmat que espera que quan els "comuns" s'adonin que no hi ha possibilitat d'acordar el referèndum es sumin la via unilateral del "referèndum o referèndum".

L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, va ser la gran estrella de la reunió del "Pacte Nacional pel Dret a Decidir", que a partir d'ara es diu "Pacte Nacional pel Referèndum". Colau va dissentir del pla de la CUP i ERC de posar data al referèndum per a setembre de 2017. Ha advocat no fixar data per a la consulta.

La imatge més buscada, al costat de Puigdemont i Colau, era la de Mas, després que l'expresident de la Generalitat hagi sabut avui que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el jutjarà a ell ia les exconselleras Joana Ortega i Irene Rigau del 6 al 10 de febrer pel desobeir el Tribunal Constitucional en organitzar la consulta sobiranista del 9N de 2014.

Poca expectació davant la cimera

Poca expectación ante la cumbre
Dues persones davant les portes del Parlament, abans de l'inici de la cimera sobre el referèndum

La cimera del Pacte Nacional pel Dret a Decidir -ara Pacte Nacional pel referèndum- ha aixecat poca expectació a les portes del Parlament. Poc abans de l'inici de la reunió, hi havia només dues persones com mostra la foto. Una d'elles amb una estelada a l'esquena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario