martes, 20 de diciembre de 2016

La renúncia d'Aznar com a President d'Honor del PP


L'expresident del PP, José María Aznar, ha remès aquest matí una carta al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, anunciant la seva dimissió com a president d'honor del Partit Popular expressant la seva gratitud i afecte als militants per la seva dedicació i servei a Espanya i per la seva generositat cap a la seva persona. "Em sento molt orgullós de ser un més entre ells", ha assegurat.

José María Aznar renúncia a la Presidència d'honor del PP i es mantindrà únicament com a militant. L'expresident ha parlat aquest matí amb Mariano Rajoy i se l'ha comunicat. Aznar ha bolcat les seves raons en una carta que també ha remès a Rajoy i que ha penjat a la seva pàgina web. L'exdirigent popular no participarà en el congrés que el PP celebra al febrer. Serà la primera vegada que no ho faci. En la seva missiva justifica la seva decisió en la "nova situació" d'Faes, que s'ha desvinculat del partit. La "independència" de la formació, explica, el "aconsella".

"No tinc paraules per expressar la meva gratitud, reconeixement i afecte als militants del Partit Popular per la seva dedicació, esforç i servei a Espanya i, particularment, per la seva generositat i lleialtat cap a mi durant tants anys. Em sento molt orgullós de ser un més entre ells ".

En la seva conversa telefònica amb Rajoy, Aznar li ha desitjat "els millors encerts en la teva tasca en aquests moments tan importants i difícils". És la mateixa valoració que ha realitzat en el seu escrit.

La carta d'Aznar a Rajoy

"Vull comunicar-te, per mitjà d'aquestes línies, la meva decisió de renunciar a la presidència d'honor del Partit Popular.

Ja fa 5 anys, en l'últim congrés nacional, els militants del Partit Popular van tenir la generositat, un cop més, de triar-me el seu President d'Honor, la qual cosa va ser per a mi, com sempre, un orgull.

Avui la nova situació de la Fundació Faes, que des de la seva creació a Valladolid en 1989, sent jo president de la Junta de Castella i Lleó, ha estat vinculada al Partit Popular; la seva independència i, per tant, la seva desvinculació del Partit Popular, aconsella, sincerament, aquesta decisió.

Cap patró de Faes ocupa cap càrrec, ni tan sols honorífic, en cap formació política. Com a president de Faes no vull ser una excepció.

Aquesta decisió, al costat d'altres consideracions que allargarien innecessàriament aquestes línies, vol dir, també, el meu no participació en el pròxim congrés del Partit Popular. He participat en tots els congressos del Partit Popular des de 1979. Serà la primera vegada que no ho faci, i, per tant, vull expressar els meus millors desitjos d'èxit en tan important cita.

En conclusió, després d'haver estat durant 8 anys president del Govern d'Espanya; durant 14 anys President Nacional del Partit Popular i durant altres tant el seu president d'honor, mantinc la meva condició de militant del Partit Popular, adquirida fa gairebé ja 38 anys.

No tinc paraules per expressar la meva gratitud, reconeixement i afecte als militants del Partit Popular per la seva dedicació, esforç i servei a Espanya i, particularment, per la seva generositat i lleialtat cap a mi durant tants anys. Em sento molt orgullós de ser un més entre ells.

Aprofito l'ocasió per desitjar-te els millors encerts en la teva tasca en aquests moments tan importants i difícils ".

Acusacions contra Soraya

Fa una setmana i des de la seva fundació, FAES, feia una anàlisi demolidor contra el Govern i el PP i, particularment, contra la vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría. L'actual capdavantera del diàleg amb Catalunya va reconèixer algun "error" en l'estratègia de la seva formació davant l'Estatut català, el que va desencadenar el malestar de la fundació, que va sortir en defensa de les essències del partit conservador i el seu "compromís amb la Constitució" .

Sáenz de Santamaría ha qualificat d ' "error" que el PP i el PSOE no treballessin aquells dies "per arribar a un acord" en lloc de "procedir unilateralment uns contra els altres". Declaracions que van servir d'arma a Faes per carregar contra la vicepresidenta i defensar que els principals partits constitucionalistes vagin sempre de la mà en el "disseny institucional". Faes va rebre aquesta reflexió com una "autocrítica" a la recollida de signatures i en una anàlisi titulat 'Per firmes, les del Tinell "i ha recordat així en un escrit que van ser els socialistes els que" van vetar "totes les esmenes del PP a l'Estatut català malgrat la "plena consciència de la seva inconstitucionalitat". "Per un elemental sentit històric i de fidelitat als fets, que no estan renyits amb la voluntat conciliadora, si es parla de signatures que es van recollir en aquells dies, cal recordar que per signatures, les que es van estampar en el pacte de Tinell [...] per excloure el PP de tot acord ", han afirmat des de Faes.

El PP fa costat a la vicepresidenta

Les crítiques furibundes van portar la pau i unitat al partit ja que tot el PP va acompanyar mitjançant declaracions dels seus dirigents els fets que fins ara està duent a terme la vicepresidenta demostrant que el diàleg funciona entre l'Executiu i Catalunya.

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, va dir que les crítiques "no són ni de bon tros compartides" i ha apuntat que aquesta fundació "ja no forma part del PP". En la seva opinió, el Govern està actuant "correctament" amb Catalunya i ofereix diàleg intent "acostar postures en benefici del que és important, que són els catalans. El vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, va dir que el partit mantindrà la seva "full de ruta", i la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, va defensar el diàleg i va dir que l'important és "remar junts". Per la seva banda, el portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha apuntat que totes les crítiques són "constructives i, encara que no tenen raó, són benvingudes". El coordinador del PP català, Xavier García-Albiol, ha advocat perquè les discrepàncies es traslladin en els òrgans interns del partit ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario