viernes, 16 de diciembre de 2016

Podem - Amenaces al Congrés


Augmenta la tensió en Podem entre els afins a Pablo Iglesias i els més propers a Íñigo Errejón. Un dels 'errejonistas' més destacats, el diputat i jutge en excedència Juan Pedro Yllanes ha publicat un escrit en el qual assegura que "avui al menjador del Congrés he estat amenaçat pel company Juan Carlos Monedero". No ha trigat a respondre l'exdirigent morat que, en un text a Facebook, negava aquesta acusació: "Estic convençut que ha estat un malentès".

"Aquestes actituds em semblen repugnants i no van a impedir que segueixi donant la meva opinió sobre què Podem necessitem. No vaig callar en la meva carrera judicial i no vaig decidir participar en política per callar", assegurava en el text i finalitzava dient que "com comprendreu, com a jutge i com a persona, no puc deixar passar la intimidació ".

Yllanes, que va ser un dels "fitxatges estrella" de Podem en les passades eleccions i s'ha convertit en un dels diputats més propers a les tesis del número dos del partit, Íñigo Errejón, afegia en el primer text publicat en Telegram que Moneder li havia "amenaçat" i li havia advertit "que fins al febrer (el dia 11 d'aquest mes se celebra el congrés de Vistalegre II) puc dir coses que a ell li molesten però que quan tot torni a l'ordre stalinista, tingui ojito amb el que dic ". Segons després de donar a conèixer aquest text, el diputat publicava 01:00 corregit en el qual eliminava la paraula "stalinista"

La resposta de Monedero

No ha trigat a respondre a aquestes paraules Joan Carles Moneder que l'pareer està actuant com una mena de comissari polític també al Congrés, publicava un text a Facebook en què assegurava que no s'havien produït aquestes amenaces i es mostrava "convençut que ha estat un malentès ".Añadía que li té" molt afecte "a Yllanes i que sentia" fraternitat "per ell.

"Avui he passat pel Congrés dels Diputats a acompanyar a uns diputats que venien de fora d'Espanya. Abans de marxar, he passat pel menjador i m'he assegut a conversar uns minuts amb Rafa Mayoral i Alberto Rodríguez. He vist a la taula de davant a Juan Pedro Yllanes, a Edu Maura ia altres companys de Podem. He volgut saludar-los. els he afecte i crec que els debats interns no han de fer fallida l'amistat ", comença el text.

"Vaig fer campanya per molts d'ells -amb Juan Pedro a les Illes Balears i amb Edu a Euskadi-, i l'amistat preval. Així entenc la política. Li he dit a Juan Pedro, al costat dels altres companys, que crec que ara, pel procés intern, toca debatre, plantejar totes les diferències que siguin necessàries, argumentar en totes les direccions possibles i també que, malgrat l'debat que mantinguem, que crec molt important que després del procés de Vistalegre tornem a treballar tots junts. Quan han abandonat el menjador, ens hem tornat a saludar amb el mateix afecte. Després he vist, per una nota de Juan Pedro, que ens hem desencontrado. Llàstima no haver-ho pogut discutir allà mateix. Estic convençut que ho haguéssim aclarit. Així li ho he comunicat. Com ha de ser entre companys. Estic convençut que ha estat un malentès ", afegeix l'exnúmero tres Podem.

En la pitjor tradició de l'extrema esquerra, Podem és un partit ple de faccions, grups i dissidències que són brutalment picades des d'una cúpula que domina el panorama amb mà de ferro. El destí de tot aquell que gosi oposar-se al líder suprem és l'assimilació a l'estil Echenique -un cas que demostra que no hi ha tant divergències programàtiques com interessos personals encontrados- o, més aviat que tard, l'eliminació política del discrepant i tots els seus partidaris, com li està passant a Errejón a les portes del pròxim congrés del partit.

La discussió finalitzava amb un altre escrit de Yllanes en el qual deia que, després de veure el missatge de Moneder i parlar amb ell, donava el tema per tancat acceptant les "disculpes"

Els que presumeixen de ser la "nova política" i la veu de "la gent" no són, per tant, sinó la mera repetició de vegades caricaturesca del pitjor de la vella política de l'extrema esquerra, signat pel fatxenderia, les partides de la porra i, en els casos més terribles, l'eliminació física del rival.

No hay comentarios:

Publicar un comentario