jueves, 8 de diciembre de 2016

Veneçuela - S'ha acabat la paciència

¡SE ACABÓ LA TREGUA!  Ramos Allup: “La semana que viene se retomará juicio político a Nicolás Maduro”
'ES VA ACABAR LA TREVA! Ramos Allup: "La setmana que ve es reprendrà judici polític a Nicolás Maduro"

Es va trencar el diàleg de l'oposició veneçolana amb Nicolás Maduro. La coalició opositora veneçolana va decidir retirar-se de la taula negociadora perquè el Govern no ha complert els acords adquirits fa un mes, Així ho ha anunciat el secretari executiu de la Taula de la Unitat Democràtica (MUD), Jesús «Chuo» Torrealba al seu programa de ràdio, en què va avançar que a la tarda es reuniria amb el portaveu del Vaticà, monsenyor Claudio Maria Celli, i el Nunci Apostòlic, Aldo Giordano, per analitzar la situació dels 108 presos polítics.

El motiu és que el govern de Maduro no ha complert cap de les qüestions prèvies pactades amb els negociadors, tot i que continuaran conversant amb els mediadors, Comunitat Europea, G7, Unasur, ONU, OEA i especialment amb els representants del Vaticà.

S'ha conegut que el secretari de Papa, Cardenal Parolin havia enviat una carta confidencial en termes molt durs que ha motivat un atac d'ira de Diosdado Cabello que en trobar-se Maduro a Cuba havia rebut aquesta carta, en la qual s'instava solucionar abans del 6 de desembre el compliment dels quatre punts humanitaris com l'abastament de la població, permetent l'entrada dels ajuts internacionals bloquejades pel govern, restituint el paper institucional del Parlament, l'alliberament dels presos polítics.

Davant tal paralització el president de l'Assemblea Nacional, Henry Ramos Allup, ha informat que la setmana que ve es reprendrà el judici polític contra el president de la República Nicolás Maduro.


Mentrestant l'esposa del dirigent Leopoldo López Lilian Tintori, Mitzy Capriles (esposa d'Antonio Ledezma) i Antonieta de López (mare de Leopoldo López), es troben a la Plaça Sant Pere des de diumenge passat quan es van encadenar davant de la seu del Vaticà , en protesta per la llibertat dels presos polítics on ja compleixen el seu cinquè dia encadenades a la plaça Sant Pere del Vaticà. Va dir que de no obtenir resultats concrets, la Santa Seu s'ha d'aixecar de la taula de diàleg que facilita entre el Govern i l'oposició.

Tintori va insistir que la "situació a Veneçuela no pot esperar". Per tant, van enviar una carta al Papa Francisco i van mantenir una reunió amb els diputats del Parlament italià, segons ha indicat al canal de notícies. "Tenim fe que el Vaticà ens va a aconseguir a complir el que volem el veneçolans, la llibertat", va assegurar Tintori a Globovisión.

No hay comentarios:

Publicar un comentario