viernes, 30 de diciembre de 2016

La destitució de la inspectora en cap de l'ONIF

Resultado de imagen de margarita garcia valdecasas fotos

El Govern farà oficial aquest divendres la destitució de la inspectora cap de l'Oficina Nacional d'Investigació de Frau (ONIF), Margarita García-Valdecasas, el nom s'ha vist esquitxat per la investigació al seu marit, Alejandro Pérez-Calçada, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i que va ser l'encarregada de presentar les acusacions contra Rodrigo Rato.

Margarita García-Valdecasas s'ha vist esquitxada per una investigació per un presumpte delicte de blanqueig de capitals del seu marit, Alejandro Pérez-Calçada. Va ser advertida pel jutge per un delicte de "desobediència" a causa dels continus retards en els informes contra Rodrigo Rato.

De fet, la seva actuació més sonada va ser actuar contra Rodrigo Rato, exvicepresident del Govern, expresident de Bankia i exdirector del Fons Monetari Internacional. García-Valdecasas va acudir a la Fiscalia Anticorrupció per sol·licitar l'obertura d'una investigació Rato pel seu patrimoni personal. Encara que la seva petició va ser rebutjada, l'ONIF va acudir a la Fiscalia de Madrid requerint el registre del seu domicili i provocant la investigació pel seu matrimoni en un jutjat de la capital.

En el marc de la investigació, el titular del Jutjat d'Instrucció número 31 de Madrid, Antonio Serrano-Arnal, va citar a García-Valdecasas com la responsable de l'informe que havia iniciat les indagacions contra Rato. No obstant, la inspectora en cap de l'ONIF va assegurar no haver ratificat l'informe i va assenyalar els dos autors del mateix.

Sigui el que sigui, el seu departament, la unitat d'elit de l'Agència Tributària que actua contra les grans fortunes sospitoses de defraudar, va dirigir l'entrada i registre al domicili de Rato, i va ser el seu equip de Duanes -que treballa per a la Agència- qui va comunicar al ministre en l'època de José María Aznar que estava detingut durant les hores del registre. Alguns diuen que García Valdecasas únicament és una titella del Govern, concretament del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el seu superior jeràrquic.

Aquells que coneixen i treballen amb la inspectora en cap de l'ONIF coincideixen en el seu fort caràcter. No obstant això, mentre uns la qualifiquen de prepotent en el tracte amb els seus subordinats i altres funcionaris amb els que s'ha de creuar per dur a terme la seva feina, altres entenen que la seva forma d'actuar es deu al fet que li resulta indiferent el que pensin de ella. Els que la defensen insisteixen que actua i treballa segons el seu parer i no es deixa acovardir.

Marga, com es fa dir i fins i tot com a firma, va arribar al capdavant de l'ONIF el 2013, designada per Santiago Menéndez poc després d'arribar aquest a la direcció de l'Agència Tributària després d'una remodelació de Montoro, que va decidir destituir els alts càrrecs de l'AEAT després d'un error en unes dades remeses al jutge de Palma José Castro sobre la infanta Cristina de Borbó.

Un embull familiar

El marit de García-Valdecasas, Alejandro Pérez-Calçada, ha estat assenyalat per un presumpte de delicte de blanqueig de capitals dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata i la Fiscalia Anticorrupció. El passat 29 de juny la Guàrdia Civil va irrompre en el domicili familiar a la recerca de documentació relacionada amb comptes a l'HSBC de Ginebra.

Cal recordar que García Valdecasas és la cap de la Unitat d'Hisenda que va analitzar tota la documentació aportada per Hervé Falciani, en una trama en la qual finalment va acabar imputat el seu marit.

Segons El Confidencial, Pérez-Calçada tenia muntat un xiringuito que presumptament operava de la següent manera: els interessats enviaven quantitats de diners des de Suïssa a comptes controlades per ell mateix a Andorra. A partir d'aquí, el marit de Margarita García-Valdecasas treia els diners i el portava a Espanya per lliurar-en mà als seus amos i percebia una suposada comissió. Les transaccions s'haurien realitzat en efectiu per evitar deixar cap rastre que l'oficina que dirigeix ​​la seva dona pogués detectar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario