martes, 27 de diciembre de 2016

Joan Coma Roura - La detención de un "desobediente de la CUP"     Joan Coma Roura regidor de la CUP a l'Ajuntament de Vic

Els Mossos d'Esquadra han detingut el regidor de la CUP Joan Coma. Serà traslladat demà davant l'Audiència Nacional per ser interrogat sobre un possible delicte de sedició.

El regidor de la CUP a l'ajuntament de Vic Joan Coma ha estat detingut en el matí d'aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra, segons ha anunciat el mateix Coma al seu compte de Twitter. El regidor, investigat per un possible delicte de sedició, ha escrit: "L'Estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots de tot cor. Amor etern". Pel que sembla aquest individu vol convertir-se en el primer màrtir de l'Estat Espanyol, cosa que no va a aconseguir. Darrera d'ell va l'alcaldessa de Berga

seguir
 Joan #EnsVolemVives @joancomaroura


L'Estat espanyol em dete. Aprofitem tot Allò que ens uneix per plantar-li cara col • lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. amor etern
11:06 - 27 desembre 2016

2.5592.559 Retweets
1.4761.476 m'agrada

Coma responsabilitza al "Estat" en la seva tri, en el qual inclou als Mossos en compliment de les seves funcions com a policia judicial. Tot just conèixer-seu arrest, la CUP ha convocat mobilitzacions a tot Catalunya a partir de les vuit del vespre.

El regidor serà trasllat a l'Audiència Nacional, on el jutge Ismael Moreno té previst prendre-li declaració per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. Coma va afirmar en un ple municipal que "per aconseguir la independència caldrà trencar ous". També s'investiguen altres de les seves manifestacions en què s'ha mostrat obertament partidari de la desobediència.

crisi política

És previsible que Coma es negui a declarar, com van fer els cinc detinguts de la CUP per cremar retrats del Rei quan van ser conduïts a l'Audiència Nacional. En aquesta ocasió, també van actuar els Mossos, el que va provocar una aguda crisi en les relacions entre la CUP i el PDEcat de Mas i Puigdemont. Els antisistema no baixen de la seva petició de cessament de Jordi Jané, conseller d'Interior a qui van responsabilitzar d'aquella operació.

Coma s'havia negat dues vegades a acudir a declarar voluntàriament davant el jutge i presumia que mai estava sol per evitar que li poguessin aturar. Ara crida a plantar cara a l'Estat. Aquest nou cas pot tensar encara més les relacions entre els antisistema i el govern català, que plantegen estratègies diferents per al procés separatista.

Manifestació a la Plaça Major de Vic en suport al regidor Joan Coma

A Catalunya sembla que l'opinió pública comença a afartar-se de les postures polítics com els de desobediència de la CUP i altres partits que, a part d'engrandir problemes no porten enlloc, de manera que la premsa posicionada al sobiranisme, Màrius Carol, el mateix director de La Vanguardia escriu:

"Una de les qüestions més preocupants del moment que viu Catalunya és que els nostres dirigents parlen de la desobediència com si fos un acte de llibertat, quan segurament es tracta d'una qüestió de despotisme. Si les lleis no ens agraden, no ens semblen justes, o considerem que exigeixen ser actualitzades, utilitzem els mecanismes de la democràcia per eliminar-les, canviar-les o reformar-les. El que resulta un disbarat és saltar-se a la torera, com si poguéssim ser art i part en la gestió de la societat "

Ja començaria a ser l'hora que persones rellevants que encara mantenen certa influència en l'atropellada societat catalana, tinguin la valentia de posar negre sobre blanc les probables conseqüències de les ocurrències d'aquests "patriotes" amb una cosa que és de pur sentit comú. Fins al moment el Sr Carol segueix a aquestes hores al capdavant del seu diari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario