lunes, 26 de diciembre de 2016

El flirteig independentista d'Codorniú l'aboca a la fallida

mar-raventos-xavier-pages-70183
Mar raventós, responsable actual del grup

El fabricant de caves i vins Codorníu Raventós no aixeca cap. Tot i incrementar les seves vendes un 7% el 2015, el grup va entrar en pèrdues, amb uns números vermells de 5,4 milions d'euros, segons els comptes consolidats dipositats al Registre Mercantil. La companyia va presentar resultats al març però no va facilitar les dades de pèrdues i guanys.

El grup Codorníu, que inclou a la coneguda marca de cava així com a les seves filials de vins i caves i els seus exportadores, va tancar l'exercici 2014-2015, que va de juliol a juny, amb una facturació de 233.500.000 d'euros, un 7% més gràcies a les vendes a l'exterior. No obstant això, la companyia, que havia tancat l'exercici anterior amb un benefici de 4,7 milions, va passar a registrar unes pèrdues de 5,4 milions.

Aquests resultats negatius es deuen en bona part a un increment de les despeses, tant de personal com a altres despeses d'explotació, ia les pèrdues de la principal empresa del grup, la mateixa Codorníu, i del seu negoci als Estats Units (EUA) .

Les notícies que en els últims temps s'han anat succeint i que fixaven determinats enllaços entre el moviment independentista català i el fabricant de caves i vins Codorniú ha llastrat les vendes del grup, que va tancar l'any passat amb uns números vermells de 5,4 milions d'euros i l'any del 2017 no és gens esperançador.

Entrada a una de les seus de Codorniú.

La primera notícia que va començar a 'mosquear' als consumidors de cava, entre d'altres, va ser una publicació del diari El Mundo, en 2014, en el qual explicaven com l'empresa de missatgeria Unipost, els accionistes majoritaris pertanyen a la família que controla Codorniú, els Raventós, van distribuir bústia per bústia la propaganda electoral amb què Artur Mas pretenia animar els "catalans i catalanes" a pronunciar-se "sobre el futur polític del nostre país" el 9-N.

L'empresa de missatgeria i serveis postals Unipost, els accionistes majoritaris pertanyen a la família Raventós -una de les més prominents de l'alta burgesia catalana i al seu torn propietària dels caves Codorniú-, va començar el dilluns a distribuir bústia per bústia la propaganda electoral amb la qual el Govern d'Artur Mas pretén animar «els catalans i catalanes» a pronunciar «sobre el futur polític del nostre país» el 9-N. Tant en el sobre com a la papereta figura com a únic capçalera institucional el de la Generalitat de Catalunya.

Una altra dada que fa pensar que Codorniú té clars tints independentistes és el boicot fallit que va posar en marxa l'independentisme català contra Freixenet per no donar suport al pla secessionista. Curiosament, es va fer boicot a la principal competidora de Codorniú, però no a altres tantes empreses que tampoc van donar suport al moviment nacionalista.


Encara que a ningú agafa per sorpresa que la família Raventós simpatitzi amb el moviment independentista, la veritat és que aquest cas va deixar clares les preferències dels dirigents de Codorniú. I les xarxes socials, com sempre, van actuar en conseqüència iniciant un boicot a la companyia que encara perdura i que els ha fet perdre milions d'euros.

Té alguna cosa a veure amb el seu posicionament separatista? Que l'hi responguin ells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario