domingo, 4 de diciembre de 2016

L'herència de Fidel Castro


Fidel Castro no només deixa un país en la misèria, també una herència al seu germà Raúl que Forbes acaba de confirmar que supera els 900 milions de dòlars. Mentre la seva gent adquiria aliments gràcies als ajuts de l'URSS, el tirà vivia a cos de rei. Entre les seves possessions, segons va revelar el seu guardaespatlles, es troben més de vint mansions, una illa privada, una marina amb iots, una mina d'or i fins a una fàbrica de formatges per al seu únic paladar.

Aquest divendres, Forbes, la revista especialitzada en comptabilitzar les fortunes del món, ha confirmat les dades de l'herència del dictador. 900 milions de dòlars són els que Castro ha acumulat al llarg de la història. Ja en 2012 la revista el va nomenar el setè mandatari més ric del món, superant a reines com Isabel d'Anglaterra o Beatriu d'Holanda.

Segons Forbes, Castro posseïa 110 milions de dòlars en 2003, moment en què van començar a seguir-li el rastre. El seu cas podria titllar-se de miracle econòmic, ja que ha aconseguit augmentar la seva fortuna fins als 900 milions en poc més de deu anys.

El testimoni de Joan Reinaldo Sánchez

Fonts no oficials de l'Havana calculen que la fortuna de Castro arribaria als 1.200 milions de dòlars, tal com va denunciar en el seu llibre La vida oculta de Fidel Castro el tinent coronel cubà Juan Reinaldo Sánchez, membre de la guàrdia pretoriana de Fidel Castro que va fugir de Cuba fastiguejat dels interiors del castrisme després de dos anys de presó.

Durant la permanència a la presó de Juan Reinaldo Sánchez, Castro ho va intentar assassinar subministrem un fàrmac que causava vessament cerebral. Va sortir viu i després de 10 intents de fuga va aconseguir abandonar Cuba 2008. Va ser llavors quan va decidir explicar les aberracions de Fidel Castro i denunciar l'enorme fortuna del dictador cubà creada amb l'explotació i sacrifici dels propis cubans. "Suposem que ell té el control econòmic sobre una xarxa de companyies estatals que inclou el Palau de Convencions, Cimex, botigues al detall i Medicuba, que ven vacunes i altres productes farmacèutics produïts a Cuba", ha indicat Forbes.

Sánchez, va arribar a assegurar que el dictador posseeix luxosos iots, prop de 20 residències, camps de caça i llocs només per als més rics. "Aquesta fortuna és el gran secret de la Revolució", va dir. El nom del iot és Aquarama II, copiat del d'un afí del règim de Fulgencio Batista -president de Cuba entre 1940-1944 i de facto a 1952-1959-.

El seu lloc favorit és Cayo de Pedra, un lloc secret en el qual es van descobrir via satèl·lit edificacions, un heliport, piscines i fins i tot una bateria antiaèria. Les imatges de Google només mostren ara una edificació de la zona, mentre que la resta de les dues illes es perd nitidesa i fins i tot es veu borrosa, malgrat que es poden observar amb Google Maps la resta d'illes i fins i tot piscines d'hotels de luxe i embarcadors. De fet, en illes adjacents a la Cayo de Pedra s'observa amb nitidesa les estructures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario