domingo, 11 de diciembre de 2016

La mort de Mª del Carmen Martínez ... Un crim per encàrrec?


Maria del Carmen Martínez i el seu marit, Vicente Sala. diari Informació

Maria del Carmen Martínez, de 72 anys, va ser trobada morta amb dos trets al cap divendres a la tarda dins d'un concessionari de la seva propietat i fora de l'objectiu de les càmeres de vigilància.

El misteri i la commoció envolten l'assassinat a boca de canó de María del Carmen Martínez, la vídua de qui va ser durant onze anys president de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), Vicente Sala, en els anys bons de l'entitat

La Policia Nacional ha descartat el robatori perquè l'autor dels trets ni tan sols es va dur la bossa o les pertinences de la víctima i sospita que el crim va ser encarregat a un professional que sabia on trobar a Maria del Carmen en aquest moment i com matar de forma silenciosa i gairebé sense rastre.

De fet, la vídua de Sala tenia totes les seves pertinences i el vehicle, un cotxe d'alta gamma, estava intacte al safareig, un dels llocs on les càmeres de seguretat no graven. Al voltant del concessionari hi ha diverses empreses també amb càmeres però els agents no han tret l'aigua clara del visionat de les cintes.

Ningú va escoltar cap dels dos trets. Ni un sol empleat del concessionari Novocar va veure entrar o sortir a ningú sospitós i això que eren les set de la tarda. Els forenses han pres mostres biològiques però per ara no hi ha cap pista en el lloc del crim ni s'ha trobat l'arma.

Fonts de la investigació expliquen que l'assassinat es va produir una vegada que ella havia obert la porta del vehicle. La lluna lateral no està afectada pels trets, així que s'apunta a que va rebre els impactes quan estava sortint del cotxe. Dos trets al cap que la van deixar moribunda.

Tot i això, la policia no descarta un mòbil econòmic, però a més alt nivell. Durant molts anys, Maria del Carmen Martínez va ser la 'reina' d'Alacant. El seu marit, un empresari de llarga trajectòria a la província, va accedir a la presidència de la CAM el 1998, els anys daurats d'una entitat que patrocinava nombrosos actes culturals i esportius.

'REINA' DE LA SOCIETAT ALACANTINA

El holding empresarial dels Sala va néixer fa més de mig segle vinculat al sector químic (l'empresa Espanyola de Resines) i es va estendre al sector de l'automoció. La seva reputació era tal que va rebre la Medalla d'Or i Brillants de la Cambra de Comerç alacantina i va ser un dels empresaris pioners en liderar el posicionament d'Alacant en esports com la vela.

De fet, els Sala tenien bones relacions amb la família reial espanyola, sobretot, després que la CAM patrocinés un dels vaixells que utilitzava l'actual rei Felip VI quan era príncep d'Astúries, en les seves regates. Els contactes eren continus cada estiu amb el mar alacantí de fons.

Imatge del veler patrocinat per la Caixa d'Estalvis del Mediterrani.

Eren els seus anys de major projecció social, on acudia a les inauguracions d'exposicions patrocinades per la CAM, els teatres, concerts de música ... i els menjars amb la crème empresarial i política de la província, tant en restaurants com a casa .

Vicente Sala va deixar la CAM a 2009, en complir els 70 anys, i va morir de càncer dos anys després. Encara no havien arribat els escàndols de corrupció al PP alacantí, ni Gürtel ni Brugal i molt menys la ruïna d'una caixa que va haver de ser intervinguda i la cúpula s'asseu a la banqueta acusada d'saquejar-la.

No obstant això, amb un simple cop d'ull a la porta del tanatori de la Santa Faç on estava el cos de Maria del Carmen Martínez, resulta evident l'alta posició que ocupaven els Sala. I això que després de la mort de Vicente Sala, la família va desaparèixer en part de la vida social d'Alacant. Ni la mare ni els germans apareixien ja per actes socials o institucionals fins al punt que es parlava de cert "aïllament" de la família.

Tampoc ella es movia pels cercles associatius ni participava en esdeveniments en els que en altres anys era una habitual. "Feia una vida bastant normal, fins i tot anava ella mateixa a comprar al mercat", expliquen des d'un bar proper al concessionari on ha estat assassinada. Sense el progenitor, la família també va començar a fraccionar internament. Una divisió que es plasmava en dos 'bàndols', segons expliquen diverses fonts: el de les germanes per una banda i el del germà gran, de l'altra.

De fet, a mitjans d'octubre d'aquest any, el diari digital Alacant Plaça informava que el fill gran, Vicente Jesús Sala havia deixat tots els seus càrrecs de responsabilitat en l'empresa familiar (Samar Internacional, posseïdora d'Espanyoles de Resines) i els havia cedit a una de les seves germanes.

No obstant això, el BORME (Butlletí Oficial del Registre Mercantil) va publicar dos nous canvis a posteriori: un el 31 d'octubre on el fill gran era nomenat administrador únic i un altre el 14 de novembre, amb el nomenament de nou de María del Carmen Martínez com a apoderada. Anades i vingudes que no van acabar amb l'enfrontament intern familiar.

El funeral per la 'reina' vídua es celebrarà aquest diumenge després que el fèretre hagi estat instal·lat al tanatori La Siempreviva, a la pedania de la Santa Faz.La Policia descarta el robatori com a mòbil de l'assassinat de la vídua de l'expresident de CAM

No hay comentarios:

Publicar un comentario